19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvaraju se terase, sajmovi na otvorenom, sport u zatvorenom za djecu…!?

2 min read
Sve to je vrlo izvjesno, jer Stožer je najavu sastanaka proveo u djelo i do srijede će biti sigurni u potez, a objaviti ga 'urbi et orbi' na početku sjednice Vlade u četvrtak. Poremiti taj plan može samo drastičan skok broja zaraženih, posebno onaj broj u odnosu na broj testiranja.

Od 1.3. zacjelo više neće biti zapreka za popuštanje određenih epidemioloških mjera, osim ako se dogodi kakav drastičan porast broja zaraženih u sljedećih nekoliko dana. Sve su prilike, prema onom što doznaju iz Indexa, otvaraju se terase kafića, sajmovi na otvorenom prostoru, što će u Osijeku uključiti Sajam antikviteta već 6. ožujka, o dozvoljen bi mogao biti i sport za djecu i u zatvorenom prostoru. Unutrašnjost kafića i restorana ostaje zatvorena, osim možda za odlazak na WC, kao što neće biti popuštene ni mjere za sav sport u zatvorenom, doznaju i pišu danas iz Indexa.

Sve to je vrlo izvjesno, jer Stožer je najavu sastanaka proveo u djelo i do srijede će biti sigurni u potez, a objaviti ga ‘urbi et orbi’ na početku sjednice Vlade u četvrtak. Poremiti taj plan može samo drastičan skok broja zaraženih, posebno onaj broj u odnosu na broj testiranja.

Kada je riječ o sajmovima, pa i Sajmu antikviteta, na njemu vrlo vjerojatno neće biti dizvoljeno usluživanje hrane i pića, ali hranu i piće se ionako već za van može kupiti, stoga ta pretpostavka nije najjasnija. Dopušteni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati.

Napokon, što se tiče okupljanja osoba iz više domaćinstava. Zabrana će se pretvoriti u preporuku, dodaju iz Indexa, a više čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments