Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kušec ’93. izazvao prometnu sa smrtnom posljedicom: “To stvarno nikome ne bih poželio”

3 min read
- Cesta je bila zaleđena, a gospodin Pavluković je u jednom trenutku krenuo prelaziti cestu. Vidio sam ga i počeo trubiti, no on nije reagirao. Pokušao sam stati, zakočiti, ali pomoći nije bilo. Očevid je pokazao da sam išao 32 km/h. Stao sam nakon udarca, istrčao iz auta, a moja supruga tada, otišla je odmah k mojim roditeljima u stan, koji je bio odmah tu i pozvala hitnu - opisao je Kušec događaj.

Kako piše portal Telegram, 31. prosinca ’93. godine dogodila se prometna nesreća u kojoj je žrtva bio 77-godišnji Geza Pavluković, nastradavši na pješačkom prijelazu križanja Reisnerove i Radićeve ulice u Osijeku. Iako se njegov oporavak činio na početku izvjesnim, umro je od posljedica dobivene upale pluća, 18 dana nakon nesreće. U lipnju ’94. godine Goran Kušec, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka osuđen je na Općinskom sudu u Osijeku zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Kušec je osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, nastavlja i Jutarnji list.

U bolnici su mu nedugo nakon što je dovezen, piše Jutarnji, dijagnosticirane lakše ozljede, krvni podljevi kože i razderne rane u predjelu sljepoočnice. Imao je i prijelom ključne kosti, krvarenje unutar tvrde moždane ovojnice te nagnječenje velikog mozga. U presudi je, između ostalog, napisano da su te “povrede bile osobito teške naravi i uslijed kojih povreda je došlo do razvoja gnojne upale pluća i dišnih puteva, što je uzrokovalo smrt” – piše i Jutarnji list, dodajući kako se ni Kušec ni obitelj pokojnika nisu žalili na presudu, nastavljajući kako je za ovu presudu rehabilitacijski rok odavno prošao, ali se Kušec nije pozvao na tu činjenicu, nego je još jednom izrazio žaljenje zbog tog događaja, shodno čemu smo ga i mi nazvali progovoriti za OsijekExpress.com.

– Prošlo je 28 godina od toga trenutka, a to je događaj koji bih volio da se nikada nije dogodio, kojeg bih, da mogu, promijenio. Ali, ne mogu. I žalim iskreno zbog toga. Rekao sam to iskreno više puta i tijekom suđenja. Komunicirao sam i s djecom pokojnog gospodina Pavlukovića i imali smo jedan korektan odnos – kazao je Kušec.

– Cesta je bila zaleđena, a gospodin Pavluković je u jednom trenutku krenuo prelaziti cestu. Vidio sam ga i počeo trubiti, no on nije reagirao. Pokušao sam stati, zakočiti, ali pomoći nije bilo. Očevid je pokazao da sam išao 32 km/h. Stao sam nakon udarca, istrčao iz auta, a moja supruga tada, otišla je odmah k mojim roditeljima u stan, koji je bio odmah tu i pozvala hitnu. Gospodin je bio pri svijesti, pomogao sam mu ustati. Pokraj njega sam našao i slušni aparat. Neizmjerno mi je žao, jako žao što je čovjek umro i to stvarno nikome ne bih poželio. Pokušao sam do njega doći u bolnici, ali nisam mogao pa sam se liječnika raspitivao za stanje – nizao je Kušec.

– Sve to sam objavio i na svojoj Facebook stranici prije nekoliko dana – zaključio je Kušec.

O tome, naime, govori u videu objavljenom 28. veljače, dostupnim na linku OVDJE.

SDP neće povlačiti nikakve poteze u kampanji Kušeca za gradonačelnika Osijeka, a u smislu odricanja od kandidata, što potvrđuje i predsjednik Gradske organizacije i dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota…

– Tragedija se dogodila, što se može dogoditi bilo kome, no Kušec u tom trenutku nije bio pod utjecajem alkohola, nije vozio brzo, nije pobjegao, nije se žalio na presudu. Postupio je kao čovjek. On ostaje SDP-ov kandidat za gradonačelnika – rekao je Piližota.

Foto: SDP (screenshot)

Facebook Comments