29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Most i ‘retfalačka ekipa’ Hoćemo podržavaju Mlinarevića u borbi za Kuhačevu 9!

2 min read
- Nije tu ništa moralo prevagnuti, samo smo se morali usuglasiti. To je bila stvar naše unutarnje stranačke komunikacije i protokola. Mi smo takvi pregovarači - nasmijao se Petar Kopunović Legetin.

Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka, a s podrškom, prije svega Domovinskog pokreta, danas je dobio i očekivanu podršku Mosta, uz njih i ‘retfalačke ekipe’ iz inicijative Hoćemo.

Osječki hotelijer se na ‘prvom sučeljavanju prije sučeljavanja’, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, iznenadio kada je u osječkom studiju ugledao Petra Kopunovića Legetina, Mostovog koordinatora za Osijek, jer gostovali su u emsiji zapravo samo gradonačelnički kandidati, a s podrškom Mosta Mlinarević je već tada računao. Uostalom, i OsijekExpress.com je već ranije izvjestio kako je to gotova stvar. Kopunović Legetin je tada rekao da se podrška mora formalizirati, a da do tada on također figurira kao potencijalni kandidat. I stvar se rasplela na točno očekivani način i Most podržava Mlinarevića, koji sada i s tom podrškom ide na ‘izborno vaganje’ između Kušeca (SDP), Radića (HDZ), Šišljagića (SSiB)…

– Nije tu ništa moralo prevagnuti, samo smo se morali usuglasiti. To je bila stvar naše unutarnje stranačke komunikacije i protokola. Mi smo takvi pregovarači – nasmijao se Petar Kopunović Legetin, aludirajući možda štogod i na činjenicu svojedobnih Mostovih pregovora na nacionalnoj razini.

– Da, Hoćemo iz Retfale također je uz ovu ideju. I oni podržavaju nas i Mlinarevića s nama – kazao je još Kopunović Legetin o toj temi, da bi na upit doživljava li Mlinarevića ‘desnim’ kandidatom ili kandidatom ‘centra’, odnosno kojim je smjerom Most izabrao, odgovorio…

– Nas zanimaju transparentnost, demografske mjere, poticaji rodiljama, kultura…, a to nisu stvari za ‘lijevo’ ili ‘desno’, već su to stvari za sve – zaključio je Mostov drugi najpoznatiji vjeroučitelj.

– Danas sam, ispred Hoćemo – udruge za bolji Osijek, zajedno sa Domovinskim pokretom i Mostom podržao kandidaturu Berislava Mlinarevića za gradonačelnika Osijeka – napisao je na Facebook-u i Tomislav Mišetić, predsjednik spomenute udruge.

Foto: Facebook (Most Osijek, screenshot)

Facebook Comments