27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anketa agencije Deus Media: HDZ-ova lista prvi izbor birača za Općinsko vijeće Čepina

2 min read
Prema spomenutoj anketi, kada su u pitanju izbori za Općinsko vijeće Općine Čepin, HDZ-ova lista, nositelja Vjekoslava Ćurića, ima podršku od 32,30% birača...

Da su danas lokalni izbori, a koji nas čekaju za otprilike dva mjeseca, točnije treće nedjelje svibnja ’21. godine, najveći postotak birača u Općini Čepin birao bi HDZ-ovu listu nositelja Vjekoslava Ćurića, mještanima Čepina, ali i Osječanima poznatog ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe, tvrdi anketa agencije Deus Media, koja je provedena u posljednjih 5 dana, od 22. do 26. ožujka, dodaju iz agencije, na reprezentativnom uzorku od 250 ispitanika. Razlika do Nezavisne liste Dražena Tonkovca, tvrdi anketa, nije velika, no u kakvim postizbornim pretpostavkama i suradnjama, svakako može stvoriti bitnu prednost.

Prema spomenutoj anketi, kada su u pitanju izbori za Općinsko vijeće Općine Čepin, HDZ-ova lista, nositelja Vjekoslava Ćurića, ima podršku od 32,30% birača, dočim je Nezavisna lista Dražena Tonkovca, aktualnog načelnika Općine, na drugoj poziciji s 30,91%. Anketa tvrdi kako ‘kasne’ za 1,39 postotnih poena.

Na trećem mjestu ankete agencije Deus Media je lista Domovinskog pokreta, nositelja Marka Brekala, a sa 7,23%. Nositelj Dražen Arnold, nekadašnji načelnik Općine i njegova lista HNS-a imaju u istoj anketi 6,80%. Most NL, nositeljice Marije Čačić je na 5. mjestu ankete sa 6,43% povjerenja birača.

Anketa zaključuje kako od 6. do 8. mjesta redom idu SDP s 2,13%, zatim HSS s 0,98% i napokon HSP s 0,81%.

‘Sveto’ 9. mjesto su neodlučni birači. Anketa kaže kako ih je 12,41%, a to su svakako birači čije bilo moraju osjetiti kandidati i ‘pohrvati’ se korektno za njihovu naklonost.

Foto: (screenshot OBŽ, arhiva, grafička ilustracija)

Facebook Comments