Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za očuvanje radnih mjesta Grad dva puta udvostručavao potpore! Od 2,3 do 9,2 milijuna!

2 min read
Analiza portala Gradonacelnik.hr veli kako je Osijek bio vodeći grad u '20.-toj po povećanju sredstava izdvojenih za tu svrhu.

Bilo je to 2,3 milijuna kuna u ’18. godini. A onda, Grad Osijek je u ’19. godini udvostručio sredstva za poticaje poduzetnika na 4,6 milijuna, da bi u ’20. godini, provodio gospodarsku mjeru za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta te ponovno udvostručio sredstva za poticaje do 9,2 milijuna kuna. Za ovu godinu već je priređeno 4,39. Analiza portala Gradonacelnik.hr veli kako je Osijek bio vodeći grad u ’20.-toj po povećanju sredstava izdvojenih za tu svrhu.

U 2018. godini to su bile potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore za certificiranje proizvoda i procesa, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za izlaganje na sajmovima te potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, piše Grad Osijek na svojoj mrežnoj stranici, dodajući kako su godinu poslije sredstva osim poduzetnicima, bila namijenjena i obrtnicima, za jačanje konkurentnosti poduzetnika, kao što su potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za digitalizaciju poslovanja itd. Druga cjelina odnosila se na zapošljavanje. Napokon, u ’20.-toj godini za poticanje razvoja poduzetništva za poduzetnike iz IT sektora za mjeru poticanja zapošljavanja na području Grada…

A uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje pandemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 ostavlja na gospodarstvo, a nastavno na paket gospodarskih mjera Vlade RH, Grad Osijek je u 2020. godini provodio gospodarsku mjeru za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta subjekata malog gospodarstva s područja grada Osijeka. Potpore su se dodjeljivale subjektima malog gospodarstva koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments