Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Požar kotlovnice u Bilju! Gorio dio postrojenja za sušenje drvene građe

2 min read
Kako javljaju vatrogasci, na adresi Dekanj Peti 10 i Bilju, gorjela je danas kotlovnica, a dojavu su vatrogasci dobili u 11:06 sati i odmah na intervenciju uputili 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca

Malo nakon što saznali za nemilu situaciju u Reisnerovoj ulici u Osijeku, stiglo je i priopćenje JVP Osijek o požaru i Bilju! Kakav žalostan dan danas u Osijeku i okolici…

Kako javljaju vatrogasci, na adresi Dekanj Peti 10 i Bilju, gorjela je danas kotlovnica, a dojavu su vatrogasci dobili u 11:06 sati i odmah na intervenciju uputili 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca, koji su po dolasku na požarište ondje zatekli djelatnike firme kako pokušavaju ugasiti vatru. Vatrogasci su zatekli požar piljevine u skladištu, koje je dio cjelovitog postrojenja za sušenje drvene građe.

– Objekt sušionice drveta dimenzija 10×10 metara izgrađen je djelomično od opeke, prekrivene demit fasadom, a u drugom dijelu od pocinčanog lima. Prostorija u kojoj je gorjela piljevina dimenzija je 3,5×3 metra, bez krova, visine oko 4 metra, a iznad cijelog postrojenja nalazi se krov od pocinčanog lima na čeličnim nosačima na visini od oko 6 metara. Do našeg dolaska, djelatnici tvrtke pokušali su ugasiti nastali požar sa 3 S6 aparata za početno gašenje požara – navode osječki vatrogasci što se događalo i što su zatekli po dolasku na požarište.

– Prije našeg dolaska na mjesto događaja isključena je struja, a također nije bilo niti plina kao niti eksplozivno opasnih posuda. Pristupili smo gašenju požara s mlazom srednjetlačne raspršene vode, a nakon gašenja piljevine ohladili smo ugrijane zidove opožarene prostorije. Pregledali smo cijeli objekt, a nakon potpunog gašenja prepustili smo požarište DVD-u Bilje, vlasniku savjetovali da ne pokreće postrojenje dok se ne utvrde točni razlozi zapaljenja piljevine kao i ispravnost cijelog postrojenja – zaključuju vatrogasci, dodajući kako su vlasniku savjetovali da ugradi vatrodojavni sustav u sve prostorije tvrtke, jer se radi o visoko rizičnoj djelatnosti, a tvrtka nema 24 satni nadzor nad objektima i prostorom.

Foto: JVP Osijek

Facebook Comments