Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Građanin u Osijeku pronašao improviziranu ručnu bombu u kontejneru!

1 min read
...kako neslužbeno doznajemo, riječ je bila o klasičnom, zelenom kontejneru, onom za komunalni otpad. A to već nikako nije zafrkancija.

Jučer, 30. travnja, oko 14,30 sati, u Osijeku, 48-godišnji državljanin Republike Hrvatske u kontejneru je pronašao je ručnu improviziranu bombu. O pronalasku bombe obavijestio je policiju. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  na siguran način izuzeo bombu – javila je danas Policija o nemilom događaju u Osijeku, koji je, srećom, prošao bez posljedica, ali je moga biti puno, puno tragičniji.

Jer, kako neslužbeno doznajemo, riječ je bila o klasičnom, zelenom kontejneru, onom za komunalni otpad. A to već nikako nije zafrkancija. Jer, koliko god tužno i bolno bilo, poznato je kako pojedini sugrađani za hranom upravo tragaju u kontejnerima.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – zaključuje policija u priopćenju.

Footo: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments