19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek otkupio ugovor Ramona Miereza!

2 min read
Mierez je u četvrtak napunio 24 godine i postao igrač za kojeg je plaćena najveća odšteta u klupskoj povijesti. Ne slučajno, jer Mierez je ovakvo ulaganje opravdao svojim doprinosom na travnjaku - stoji nadalje u priopćenju.

Ramon Mierez i službeno ostaje Bijelo-plavi! – javljaju danas priopćenjem iz kluba, a nakon što je izvjesno da su ove sezone ‘ostali’ na drugoj poziciji, viceprvaci i da sljedeće godine ponovno napadaju titulu.

NK Osijek je izvijestio Alaves da će aktivirati opciju o otkupu Mierezovog ugovora što je bio preduvjet da ranije dogovorena suradnja do 2024. godine postane pravovaljana. Mierez je u četvrtak napunio 24 godine i postao igrač za kojeg je plaćena najveća odšteta u klupskoj povijesti. Ne slučajno, jer Mierez je ovakvo ulaganje opravdao svojim doprinosom na travnjaku – stoji nadalje u priopćenju.

– Zahvalio bih se prvenstveno vlasnicima koji su donijeli odluku da se otkupi Ramona Miereza. On nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i na svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa – rekao je Nenad Bjelica koji je istaknuo da već sada postoje mnogi upiti za Miereza.

– O upitima za Miereza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramon se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva, tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone – poručio je Bjelica.

Zadovoljstvo što je postao igrač Osijeka iskazao je i sam Mierez.

– Moram reći da sam sretan što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču je najvažnije da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi. Meni je ovdje lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u klub i ono što predstavlja, a drago mi je što na tome mogu uzvratiti golovima – rekao je Mierez koji će u preostala dva kola braniti vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici strijelaca.

– Biti najbolji strijelac za mene bio bi lijep doseg i velika satisfakcija. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućava da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam zajedno s njima napravio mnoge dobre stvari za Osijek – poručio je Mierez.

Tekst i foto: NK Osijek

Facebook Comments