29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožeri stranaka u nedjelju smiju imati 25 osoba i razići se do 22 sata! A slavlje? A tuga?

1 min read
- Pravila su jasna. Maksimalno 25 osoba i maksimum do 22 sata. Naravno da će tu biti relativno male tolerancije, ali sve stranke su upućene da se toga moraju pridržavati i ne očekujemo probleme po tom pitanju - kazao je Ivan Hampovčan o tome što očekuje od stranačkih stožera u nedjelju navečer.

Ivana Hampovčana, načelnika Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije novinari su danas na konferenciji za novinstvo pitali pod kakvim uvjetima stranački stožeri smiju u nedjelju iščekivati rezultate lokalnih izbora, a u uvjetima mjera protiv širenja koronavirusa. Sve je jasno, primjenjuju se standardna pravila, a koja vrijede za sve.

Pojednostavljeno to znači 25 osoba. Makar je na listama, primjerice za Gradsko vijeće 31 osoba. A razlaz? U 22 sata!

– Pravila su jasna. Maksimalno 25 osoba i maksimum do 22 sata. Naravno da će tu biti relativno male tolerancije, ali sve stranke su upućene da se toga moraju pridržavati i ne očekujemo probleme po tom pitanju – kazao je Ivan Hampovčan o tome što očekuje od stranačkih stožera u nedjelju navečer.

Podsjećamo, lokalni izbori se provode u nedjelju 16. svibnja, od 7 do 19 sati. U 19 sati će javnost i stožeri imati prve podatke izlaznih anketa,a nakon čega kreće i službeno brojanje glasova na biralištima. Stranke u pravilu u stožerima čekaju te rezultate, a koji se objavljuju u pravilnim razmacima. Pa ipak, do 22 sata, bilo gotovo ili ne, moraju kući. Kao Pepeljuge. Uz, razumije se, najavljenu malu toleranciju.

Za slavlje baš neće biti, očito, vremena, a za tugu nije ni potrebno…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments