Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2: U OBŽ porast! 108 novih slučajeva! Umrle 3 osobe! U KBC-u 101 pacijent!

2 min read
Nakon jučerašnjih 90, danas je 108 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2 u OBŽ. I umrle su 3 osobe u zadnja 24 sata, u dobi od 69, 77 i 89 godina.

Iako se načelno posljednjih dana govorilo o padu broja zaraženih u Hrvatskoj, Osječko-baranjska županija posljednja dva dana ipak ‘održava’ brojku. Nakon jučerašnjih 90, danas je 108 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2 u OBŽ. I umrle su 3 osobe u zadnja 24 sata, u dobi od 69, 77 i 89 godina.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka (51), zatim sedam na području Đakova, po pet Belog Manastira, Čepina i Našica, četiri Donjeg Miholjca, po tri su s područja Belišća, Strizivojne i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Bizovca i Čeminca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Drenja, Đurđenovca, Erduta, Ernestinova, Feričanaca, Punitovaca, Kneževih Vinograda, Koške, Podgorača, Petrijevaca, Popovca, Semeljaca, Vladislavaca i Vuke.

U bolnicama su 134 osobe, od kojih 101 u KBC-u Osijek, a na respiratorima 30 osoba.

U samoizolaciji u županiji je 1.119 ljudi.

Novinare je danas zanimalo hoće li biti organiziranih probnih ‘partyja’ u OBŽ, organiziranih događanja u kontroliranim uvjetima, a kako bi se testirala prenosivost virusa. Ivan Hampovčan, načelnik Stožera CZ OBŽ je nedvojbeno ustvrdio – Ne. To je stvar nacionalnog stožera.

Hod za život, najavljeno je događanje, doznaje se. I moći će se održati ovog vikenda. S najviše 25 osoba!

Isti broj osoba je maksimalan broj i u izbornim stožerima ovog vikenda svih političkih stranaka, ma koliko htjeli slaviti ili tugovati.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, i to na MCGP Erdut za dvoje stranih državljanina koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati.

Policijski službenici obavili su i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (33 u ugostiteljskim objektima, 13 u prodavaonicama, 4 u trgovačkim centrima, 2 u uslužnim djelatnostima te po jedan u benzinskoj postaji, frizerskom salonu, mesnici i tržnici), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Danas (13. svibnja 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija na području županije. Između ostalog, utvrđeno je da se broj pozitivnih učenika u školama u odnosu na prošli tjedan smanjio (s 68 na 39), kao i broj učenika u samoizolaciji (s 662 na 411). Smanjen je i broj nastavnika pozitivnih na koronavirus (bilo je 30, a sada je 14), pa se održavanje nastave nastavlja prema dosadašnjem modelu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), OBŽ (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments