19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grbin: U drugom krugu podržite SDP-ovce i kandidate ljevice i građanskog centra

2 min read
Sada idemo dalje. U sljedeća dva tjedna idemo po povjerenje u sredinama gdje će se odvijati drugi krug. Idemo razgovarati o tome kako da našu Makarsku, Rijeku, Sisak, Varaždin, Zadar učinimo boljima i u tome ćemo uspjeti, uvjeren je.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u nedjelju navečer je, po objavi neslužbenih i nepotpunih izbornih rezultata, pozvao birače da u drugom krugu podrže kandidate SDP-a, a gdje ih nema da glasaju za kandidate ljevice i građanskog centra.

“Zahvaljujem svim biračicama i biračima koji su danas dali povjerenje našim kandidatkinjama i kandidatima za općinske načelnike, gradonačelnike, župane, za članice i članove vijeća i županijskih skupština. To povjerenje nam puno znači i nećemo ga u sljedeće četiri godine iznevjeriti”, izjavio je Grbin.

Osim velikog ‘hvala’, upućujem i čestitku svim onim kandidatkinjama i kandidatima koji su izabrani u prvom krugu, kao što je Željko Kolar u Krapinsko-zagorskoj županiji, Mišel Jakšić u Koprivnici i brojne druge kolege diljem Hrvatske nek mi oproste što ih ne mogu sve pobrojati, uzelo bi previše vremena, kazao je.

Dodao je da čestita i onima koji su izabrani iz drugih političkih stranaka, pogotovo tamo gdje je borba uključivala fer sukob ideja, mišljenjam vizija, a ne tamo gdje je kampanja otišla u crnilo, kao i onima koji su ušli u drugi krug.

Pred nama su još dva tjedna izborne kampanje, u kojoj će se SDP-ove kandidatkinje i kandidati, od Rijeke, Siska, Čakovca i brojnih drugih sredina, boriti idejama, vizijama i ‘onime u čemu smo najjači, a to je kako osigurati da se u sredinama gdje birači daju povjerenje SDP-ovim kandidatima naprosto živi bolje’. Izbori su tu zbog toga i to je način na koji ćemo ih voditi, naglasio je.

“Što se tiče sredina u kojima nismo prošli dobro, treba i to priznati, žao nam je zbog toga, ali mi slušamo ono što nam birači govore. Mi ćemo iz toga izvući pouku i mijenjat ćemo se jer je to ono što naprosto moramo činiti”, rekao je Grbin.

Kada ti birači, dodao je, na taj način pošalju poruku možeš odlučiti, hoćeš li ih slušati ili ćeš se šraviti da se ništa nije dogodilo, a mi se praviti nećemo. “Nećemo zabijati glavu pijesak. Shvatili smo poruku, moramo se mijenjati na bolje”, samokritičan je bio čelnik SDP-a.

Sada idemo dalje. U sljedeća dva tjedna idemo po povjerenje u sredinama gdje će se odvijati drugi krug. Idemo razgovarati o tome kako da našu Makarsku, Rijeku, Sisak, Varaždin, Zadar učinimo boljima i u tome ćemo uspjeti, uvjeren je.

“Pozivam sve birače u Hrvatskoj da izađu u drugom krugu, da daju povjerenje SDP-ovim kandidatkinjama i kandidatima, a tamo gdje nema naših kandidata u drugom krugu, pozivam da podrže kandidate ljevice i građanskog centra”, naglasio je.

Poput Klisovića, ni Grbin u izbornoj noći nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

(Hina)

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments