Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić poziva bivše gradonačelnike, Mlinarević veli da je iza Radića ‘čopor vukova’…

3 min read
- Treba nam suradnja, koja će biti bolja ako je Gradsko vijeće stabilno, dodao je Radić, dodajući kako će jedna od prvih stvari koje će napraviti kada preuzme odgovornost za vođenje grada, biti poziv na sastanak svim bivšim živućim osječkim gradonačelnicima, jer smatra da je svatko od njih napravio dobre stvari za grad, a on je spreman poslušati svačiji savjet i iskustvo te tako voditi grad.

U 23 sata na izborima za gradonačelnika Osijeka HDZ-ov Ivan Radić je osvojio 38,68%. U tom trenutku bilo je obrađeno 99,15% biračkih mjesta, ili 116 od 117. To je rezultat za suveren ulazak u drugi krug, a protiv nezavisnog Berislava Mlinarevića, s podrčkom DP-a i Mosta, a kojem je povjerenje dalo 19,62% birača. Goran Kušec iz SDP-a ostao je treći, s 18,07%. U broju glasova to je izgledalo ovako: Radić 13.537, Mlinarević 6.866 i Kušec 6.326 glasova. Pojednostavljeno, Radić je ‘ušio’ konkurenciju za dvostruko više. Do 23 sata Mlinarević i Kušec zajedno (13.192) nisu imali koliko Radić. A Mlinarević je Kušeca ‘dobio’ do 23 sata za tek 540 glasova.

– Hvala vam svima na neupitnoj podršci, jer samo novom energijom donosimo pozitivne promjene – napisao je Radić sinoć na Facebook-u, a u izjavi novinarima u HDZ-ovom Izbornom stožeru Radić je istaknuo kako su u stranci očekivali da će biti relativni pobjednici, ali da ovakav dobar rezultat nisu očekivali. 

Nada se da će Osječani i u drugom krugu prepoznati da je ovo što nudi HDZ potrebno Osijeku da ga se pokrene, a to je nova energija, i da Osijek bude slavonska metropola, što svi priželjkujemo. Ocijenio je kako je iznimno bitno što je HDZ još sinoć skoro imao većinu u Gradskom vijeću (38,54%), jer, kako ističe, Osijeku treba stabilnost, a ne podjele, stabilnost i inat. 

– Treba nam suradnja, koja će biti bolja ako je Gradsko vijeće stabilno, dodao je Radić, dodajući kako će jedna od prvih stvari koje će napraviti kada preuzme odgovornost za vođenje grada, biti poziv na sastanak svim bivšim živućim osječkim gradonačelnicima, jer smatra da je svatko od njih napravio dobre stvari za grad, a on je spreman poslušati svačiji savjet i iskustvo te tako voditi grad.

– Osječani mogu očekivati da ćemo od Osijeka napraviti slavonsku metropolu, ali za to nam nije dovoljan samo gradski proračun, moramo napraviti iskorak prema državnom proračunu, ali i prema EU fondovima – poručio je Radić.

Nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, izjavio je u svom Izbornom stožeru kako je zadovoljan rezultatima, a s obzirom da se do sada nije bavio politikom, smatra kako su rezultati i bolji od očekivanih. 

– Vjerujem da će građani Osijeka nakon ovih rezultata početi promišljati drugačije – kazao je Mlinarević, a na upit novinara na koje je zlo mislio da ga treba pobijediti u izjavi nakon izlaznih anketa, Mlinarević je ustvrdio kako je Osijek među zadnjima na svim mogućim ljestvicama, gospodarski, financijski i po zaduženosti.

– Bez obzira što je mladi lav ili u ovom slučaju mladi vuk, gospodin Radić obukao janjeće krzno, iza njega slijedi čopor vukova i znamo što iza toga slijedi – izjavio je Mlinarević.

Nezavisni Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, rekao je i da u drugom krugu izbora za gradonačelnika Osijeka očekuje glasove i lijevih i desnih.

– Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore. Posebno od srca zahvaljujem svojim biračima koji su prepoznali da im nudimo drugačiji i bolji Osijek. Željeli smo probuditi Osječanke i Osječane i naš grad. Ova mala razlika samo pokazuje koliko smo bili u pravu i koliko je Osijeku potrebna promjena. Čestitam kolegama koji ulaze u drugi krug i hvala mojoj obitelji, svim suradnicima i volonterima na podršci. Budimo Osijek! – napisao je zaključno i SDP-ov kandidat Goran Kušec.

(Hina, OsijekExpress.com)

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments