14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija na cestama ovog vikenda: 27 pijanih vozača!

2 min read
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 14. svibnja, u 20,45 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 35-godišnji hrvatski državljanin iz Vučjaka Feričanačkog.
policija

U vremenu od 14. do 16. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (15 vozača osobnih automobila, 11 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila) – počinje priopćenje PU OBŽ.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 188 prekršaja od kojih: 61 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 32 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 4 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanje na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 69 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 14. svibnja, u 20,45 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 35-godišnji hrvatski državljanin iz Vučjaka Feričanačkog. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,66 grama po kilogramu.

Jučer, 16. svibnja, u 00,25 sati, u Đurđenovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin iz Jelisavca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Istoga dana, u 3,30 sati, u Vukovarskoj ulici, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda – zaključuje se u priopćenju…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments