14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DOBRO World Cup Osijek 2021.: Finalni dani na TV-u u preko 550 milijuna kućanstava!

4 min read
Od 10. do 13. lipnja održati će se 12. izdanje DOBRO World Cup Osijek, jedne od etape u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije.

Nakon što se prošle godine, zbog pandemije Covida 19, prvi put od 2009. svjetska gimnastička elita nije okupila u Osijeku, ove godine Gradski vrt ponovo će osjetiti gimnastiku. Od 10. do 13. lipnja održati će se 12. izdanje DOBRO World Cup Osijek, jedne od etape u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije. Na ovogodišnjem izdanju natjecanja, u olimpijskoj godini, okupit će se neki od olimpijaca, osvajača medalja na najvećim natjecanjima. U najjačem sastavu, nastupit će i hrvatska gimnastička reprezentacija. Ove godine, nažalost, gimnastička natjecanja u Gradskom vrtu neće se moći pratiti uživo. Zato će oba finalna dana (subota 12. lipnja od 13 sati, nedjelja 13. lipnja od 11,45 sati) prenositi uživo HRT 2. Signal iz Osijeka i dvorane Gradski vrt, otići će u cijeli svijet. Procjenjuje se kako je mogući doseg prijenosa čak 550 milijuna kućanstava.

Glavni organizator DOBRO World Cupa su i ove godine su Hrvatski gimnastički savez i Gimnastičko društvo Osijek- Žito uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, Osječko – baranjske županije, Žito Grupe, Hrvatskog gimnastičkog saveza, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Predstavnici organizatora i pokrovitelja govorili su na press konferenciji koja je danas održana u areni Gradski vrt. Tom prigodom prikazan je i promotivni film o prethodnim izdanjima DOBRO World Cupa koji će biti sjajna pozivnica za lipanj. Naime, organizatoru su do sada stigle prijave iz 32 zemlje iz cijelog svijeta.

– U vrlo izazovnim vremenima, nakon godinu dana stanke, ponovo ćemo organizirati ovaj veliki sportki event. Kod nas u Osijek svake godine broj zemalja-sudionica rijetko kad je bio manji od 30 zemalja, a ove godine ta brojka će čak biti i premašena. To je već pokazatelj kako su mnogi prepoznali organizaciju i pozitivnu energiju koju šaljemo. Nažalost, neće se natjecanje moći pratiti s tribina, ali će posredstvom HRT-a, moći se vidjeti brojne osvajače medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te Olimpijskih igara. Naravno, nastupit će i naše gimnastičarke i gimnastičari za koje vjerujem kako će ponovno ostvariti odlične rezultate – kazao je Vladimir Mađarević (DOBRO World Cup Osijek).

– Kao dugogodišnji sudionik i gimnastički reprezentativac ove godine ću se na natjecanju u Osijeku naći u drukčijoj ulozi. Drago mi je prije svega što će se ove godine održati natjecanje. Ovo je važan turnir jer će se održati u olimpijskoj godini pa će doći i velik broj sudionika Olimpijskih igara u Tokiju. Velika je šteta što neće biti publike, jer osječka publika je ranijih godina natjecanje dizala na razinu više. DOBRO World Cup po organizacijskim kapacitetima već sada je u TOP 3 gimnastička kupa u svijetu, a prepoznat je i među TOP 5 sportskih priredbi koje se održavaju u našoj zemlji. U ime Hrvatskog gimnastičkog saveza želio bih zahvaliti svima koji podupiru ovo natjecanje. Siguran sam kako Osijek ni ove godine neće razočarati. Nažalost, u moru lijepih prisjećanja, moram spomenuti i jednu tužnu vijest. Gimnastičku obitelj napustio je Ivan Škoro, čovjek koji je bio moj prethodnik baš 2009. godine kada je održan prvi Svjetski kup u Osijeku. U ime Hrvatskog gimnastičkog saveza želim obitelji još jednom izraziti sućut – nizao je Marijo Možnik (Hrvatski gimnastički savez), da bi dogradonačelnica Osijeka Žana gamoš nastavila…

– Prošle godine nas je sve zeznula ova nepogoda. Zato ove godine u dobrom raspoloženju i s optimizmom dočekujemo najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare, ali i ponajbolje na svjetskoj sceni. Grad Osijek se u ovim vremenima pokazao odgovornim, a sport i sportaši odlično su se prilagodili ovim novim okolnostima. Tako se ove godine u našem gradu već održao Ferivi polumaraton, uskoro će Europsko prvenstvo u streljaštvu, Pannonian challenge, a dakako i DOBRO World Cup Osijek. Sve su to prigode potvrditi kako se i dalje ponašamo odgovorno. Osijek će se još jednom svijetu predstaviti kao grad sporta. Svjesni smo koliko je organizacija velikih sportskih događaja značajna za brendiranje našeg grada, a organizacija međunarodnih sportskih priredbi uvrštena je i u Strategiju sporta Grada Osijeka za sljedeće desetogodišnje razdoblje.

– Čestitao bih i zahvalio svima onima koji su sudjelovali u organizaciji svih 11 dosadašnjih svjetskih gimnastičkih kupova i koji će u ovim vremenima sudjelovati u organizaciji i ove godine 12. po redu natjecanju i to u jako zahtjevnim okolnostima.Zahvaljujući DOBRO World Cupu i svojim rezultatima Robert Seligman postao je zaštitno lice natjecanja, osječkog sporta, ali i hrvatske gimnastike i hrvatskog sporta općenito. Koliko smo čuli, ove godine su prijavljene 32 zemlje. Podatak kako će doći nekoliko stotina gimnastičarki i gimnastičara i njihovih trenera puno znači za Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Hotelski kapaciteti tijekom natjecanja i nekoliko dana ranije bit će puni. Natjecanje doprinosi ne samo popularnosti i razvoju sporta već i osječko – baranjskog turizma. Povećava njegovu vidljivost. Osječko-baranjska županija podržava natjecanje, a ja se nadam kako ćemo već sljedeće godine ponoviti sjajni FEELGOOD WEEKEND, priredba koja je pratila DOBRO World Cup, ali koja je također privukla brojne goste – kazao je i Dragan Vulin (Osječko-baranjska županija).

Tekst i foto: GD Osijek Žito

Facebook Comments