Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Potvrđeno je! Pročelnici u Gradu podnijeli ostavke! Pismeno, do 9 sati jutros!

2 min read
- Mogu potvrditi da su jutros do 9 sati na stolu bile sve pisane ostavke pročelnika, bez iznimke - počeo je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, a u telefonskom razgovoru za OsijekExpress.com.

Ranija neslužbena informacija je potvrđena! Sukladno zamolbi nove gradske ‘Vlade’, gradonačelnika Ivana Radića, odnosno dogradonačelnika Dragana Vulina i Jasenke Crnković, svi pročelnici u Gradu, praktički gradski ‘ministri’, podnijeli su pisane ostavke, danas do 9 sati. Zakon je takav da oni to nisu morali učiniti, da je riječ o njihovoj dobroj volji, a što će, veli Vulin, nova uprava cijeniti.

Naime, jučer je održan sastanak gradonačelnika, dogradonačelnika, pročelnika i direktora gradskih firmi, a na kojem su pročelnici zamoljeni za stavljanje mandata na raspolaganje. Svi oni su izvjestili novu upravu o projektima, provedbi, planovima…, što su učinili i direktori. Za pročelnike će ići novi natječaji, nije nemoguće da pojedini budu i opet selektirani, odabrani…, dočim će se direktorima valorizirati poslovni rezultati, gdjegod pričekati kraj mandata za imenovanje novih… Neki možda i nastave raditi. Jer, gradonačelnik je rekao – Nema ‘sječe’.

– Mogu potvrditi da su jutros do 9 sati na stolu bile sve pisane ostavke pročelnika, bez iznimke – počeo je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, a u telefonskom razgovoru za OsijekExpress.com.

– Izražavamo zahvalnost za ovaj potez, jer svaki od njih je pokazao kooperativnost i korektnost, olakšavajući proces tranzicije. Sada gradonačelnik može raspisati natječaje za svaki pojedini resor. I zaista nema zapreka da netko od pročelnika ne bude i ponovno imenovan – rekao je Vulin.

Grad Osijek ima 11 Ureda i Odjela i 11 pročelnika i pročelnica. David Krmpotić, pročelnik Upravnog odjela za nabavu i financije vjerojatno će nastaviti posao, jer opetovano je Radić naglašavao posljednjih dana zadovoljstvo njegovim radom. A što će biti s ostalih 10, s Ljiljanom Belajdžić, Draženom Slunjskim, Željkom Lončarom, Marijom Garić, Sinišom Gregoranom, Draženom Alerićem, Romanom Kristićem, Hrvojem Kučanom…, kako će biti raspoređeni..? Saznati ćemo uskoro.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments