Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novi vrhunski singl i spot Osječanke Aklee Neon: ‘Fanovi’ ne znaju bi li ju gledali ili slušali!

2 min read
Čitava se mala vojska stvara 'fanova' koje oduševljava svaki novi njezin singl. Čarobna je ta apsolutna posebnost njezine glazbe, različitost od svega, dosljednost sebi, njezina opijajuća radost, možda i činjenica da je Osječanka.

Osječanka Aklea Neon jučer je na Youtube-u, na vlastitom kanalu, objavila novi ‘singl’, novi spot – Ljudnjak. Riječ je o, u najmanju ruku, malom remek djelu i slike i tona. Osim što Aklea, kako je napisala kolegica novinarka Danijela Mikola, “tjera na gledanje i pažljivo slušanje, jer nema logičnog stiha”, obraćajući se još baš njoj – “pjevaš priču…”, ekipa iza kamere ‘provukla’ je osječku glazbenicu nevjerojatnim lokacijama, u nevjerojatnim izdanjima…, nudeći bez imalo vulgarnosti i drugu Akleinu nepobjedivost – pojavu! Bila je Brevisica, pjevala zahtjevne, ali široko društveno prihvatljive role, a onda se ‘odmetnula’ i postala istinska – umjetnica!

Čitava se mala vojska stvara ‘fanova’ koje oduševljava svaki novi njezin singl. Čarobna je ta apsolutna posebnost njezine glazbe, različitost od svega, dosljednost sebi, njezina opijajuća radost, možda i činjenica da je Osječanka. Ona nema lake note za široke mase, ona stvara glazbu za sebe, ugađa sebi, a opet dopire toliko daleko i široko.

– Ja evo ne znam koja scena mi je ljepša. Volim gledati kako rasteš – napisala je u komentaru jedna od pratiteljica kanala Aklee Neon.

– Wooow, senzualnost na maximum! – dometnula je druga.

– Divno ljepoto! Uživam u svoj tvojoj kreaciji i tebi koja stvaraš. Baš sreća i sjaj i zraka sunca – nastavljena je niska komentara.

– Sva si od zvijezda i od meda – bio je sljedeći komentar.

– Neonka, svaki put uspiješ nadmašiti samu sebe. Ova prostranstva rajska su baš gdje pripadaš! – nije posljednji komentar…

Zagrmilo je Promeškoljila sam se i Pokrila sam golo rame Leđima okrenuta Čekala sam da tren plane Da me tvoja brada bocne poput suhe slame Pa zastenjem Kao smeta Ali volim kako smeta Kada u rujnu minu ljeta – uvodi nas Aklea tekstom u skladbe u 3 minute čiste čarolije…

Glazba i aranžman također pripadaju njoj i Viktoru Volariću Horvatu. Snimanje i mix izveo je Viktor Volarić Horvat (Undular production)… Umjetnička voditeljica bila je Paula Kopczynski, direktor fotografije Radoslaw Furmanek, snimatelji Mateusz Dembski Gafer i Radoslaw Laganowski, montažerka Paula Kopczynski, uz nju Radoslaw Furmanek…

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments