16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Stigao je odgovor o nestanku struje! Požar na trafostanici na Šetalištu!

1 min read
Plastiku smo ugasili aparatom za početno gašenje požara (prahom) - javili su iz JVP Osijek, a događaju na trafostanici na Šetalištu Petra Preradovića b.b.

Prije otprilike sat vremena (16:00) izvjestili smo onestanku struje u dijelu centra Osijeka, a u dijelu Šetališta, Promenade, Europske Avenije, Sakuntalinog parka…, da bi iza 17 sati izvjestili i vatrogasci o požaru trafostanice, što je kao ‘izgoren transformator’ potvrdio ranije i dežurni dispečer osječkog HEP-a.

– Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka u 13,35 sati primilo je dojavu da se dimi iz trafostanice, a na intervenciju je upućeno 1 vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca. Po dolasku na mjesto intervencije iz trafostanice se malo dimilo, do dolaska djelatnika HEP-a pregledali smo skladište koje dijeli zid trafostanice te se uvjerili da nema opasnosti od širenja požara. Po dolasku djelatinici HEP-a otvorili su trafostanicu te isključili električnu energiju i utvrdili da je došlo do pregrijavanja svornjaka niskog napona zbog čega se istopila plastična zaštita kabela koja je još gorjela. Plastiku smo ugasili aparatom za početno gašenje požara (prahom) – javili su iz JVP Osijek, a događaju na trafostanici na Šetalištu Petra Preradovića b.b.

Foto: JVP Osijek

Facebook Comments