Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kako je ‘kruh u jajima’ iz Osijeka upravo ‘stigao’ u Ameriku?

1 min read
Čudi nas što još ništa Kristina nije podijelila o sinoćnjoj utakmici, jer Amerikancima je za vrijeme SP-a '18. godine svojski objasnila čija je i za koga navija :)

Otprije dan-dva, zacijelo, i u Americi se pravi ‘kruh u jajima’, ‘pohani kruh’…, kako ga god Vi zovete. Jer…

Gotovo 3.000.000 pratitelja na Facebook-u i 500.000 na Instagramu – to je publika Osječanke Kristine Kuzmič, globalne influencerice, najprisutnije na američkom tržištu, a gdje živi i radi, praktički od dana kada je pobijedila u kulinarskom ‘show-u’ Oprah Winfrey i razvila vlastitu karijeru društvenim mrežama i uživo nastupima diljem SAD-a.

Kći dekana osječkog VETU-a, nekadašnjeg EVTOS-a, Petera Kuzmiča, neizostavno promovira hrvatsku kuhinju u Americi, dijeli vesele i šaljive video zapise kada joj iz Hrvatske stigne, primjerice, Vegeta.

A jučer, jučer je na Instagrmu u ‘story-ju’ svog javnog profila podijelila iskustvo prethodne večeri gdje su ona i sin Ari zaspali u dnevnoj sobi, da bi ujutro Ari zahtjevao ‘kruh u jajima’ za doručak.

Kristina je objasnila američkom auditoriju kako je riječ o tipičnom hrvatskom doručku, jednostavnom za izvedbu, i u dva video ‘clip-a’ opisala ‘proizvodnju’. Usporedila ga je i s ‘francuskim tostom’, dodajući da je ovaj naš hrvatski zapravo slan i bolji.

S obzirom na vrlo česte odgovore njezinih pratitelja o slaganju s rečenim ili isprobavanju recepata, ne sumnjajte da se na još američkih adresa jučer pržio kruh.

Čudi nas što još ništa Kristina nije podijelila o sinoćnjoj utakmici, jer Amerikancima je za vrijeme SP-a ’18. godine svojski objasnila čija je i za koga navija 🙂

Foto: Facebook & Instagram (screenshot)

Facebook Comments