Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Borba s komarcima do kraja godine! Radić od Vlade RH traži 5.000.000!

1 min read
Radić je i tijekom predizborne kampanje višekratno najavljivao kako će se utjecati Vladi RH za pomoć, a to će sada i učiniti kako bi godinu Osijek mirnije priveo kraju po pitanju naših 'domaćih životinja'.

Iako je priopćenjem otprije koji dan iz Grada Osijeka otkriveno kako je drastično smanjen broj komaraca u gradu, njihova brojnost na mjernim postajama u klopkama svedena na 24 do 800 komada, što se smatra prihvatljivim brojem, posebno za područje u kojem živimo, nedaleko močvare, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić priredio je, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, zamolbu i/li apel Vladi Republike Hrvatske, a kojim traži dodatnih 5 milijuna kuna za borbu protiv komaraca, za najavljeno ‘vatrogasno’ rješavanje pitanja komaraca u ovoj godini.

Podsjećamo, Osijek je proračunski predvidio 2,1 milijun kuna za borbu protiv komaraca u ovoj godini, što je Radić naslijedio, ali i potrošio u prvih nekoliko dana bitke s komarcima, jer izuzetno vlažnan početak godine, napose proljeće, uvjetovali su veliku brojnost komaraca.

Radić je i tijekom predizborne kampanje višekratno najavljivao kako će se utjecati Vladi RH za pomoć, a to će sada i učiniti kako bi godinu Osijek mirnije priveo kraju po pitanju naših ‘domaćih životinja’.

Takav iznos, iznos od 5 milijuna kuna, svojedobno je i župan Osječko-baranjski Ivan Anušić tražio i dobio od Vlade, a kada je gorljivo trebalo zaprašiti cijelu županiju i spasiti nam kožu.

Problem Osijeka i komaraca je taj što okolna mjesta ne tretiraju sukladno preporukama Zavoda, a onda komarci u jednoj noći opet stignu u Osijek. Mogu, navodno, prevaliti i 20 kilometara za noć. A ako ih ponese vjetar…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments