Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počinje nova sezona! Bjelica traži još više ove godine! Može naslov, može Kup!

2 min read
Možemo biti prvaci Hrvatske, možemo osvojiti Kup, a u Europi želimo napraviti najviše što se može. Ne postavljamo si imperativ jer imamo jake suparnike u Dinamu, Hajduku i Rijeci, ali želimo sebe poboljšavati, biti sve bolji u svakoj utakmici i nadam se da s igračima koji su došli i onima koji su već bili ovdje možemo osvojiti jednu titulu - iznio je Bjelica

Večeras u 21 sat u Gradskom vrtu igraju Osijek i Šibenik. Počinje 31. prvenstvo Hrvatske, 31. sezona u Prvoj HNL, a u koju Osijek ulazi s ciljem osvajanja trofeja. Zadnji i za sada jedini osvojili su Osječani pod vodstvom Stanka Poklepovića, kojem je u ruke pripremljenu momčad ‘dao’ Milan Đuričić. Bio je to Kup protiv Cibalije. Danas Nenead Bjelica želi ili isto ili više… Na stadion se vraća i publika, ali samo uz Covid potvrde.

– Nakon pet tjedana dobrih priprema dočekali smo početak novog prvenstva kojem se radujemo. Radujemo se i što ćemo imati podršku navijača, sretan sam što smo odradili kvalitetne pripreme, puno igrača koji su sezonu završili s ozljedama su se oporavili, novi su se dobro uklopili tako da je ocjena itekako pozitivna i mislim da smo spremni za početak prvenstva – kazao je Nenad Bjelica, nastavio o Šibeniku…

– Pogledali smo neke njihove utakmice, imaju novog trenera čiju filozofiju ne poznajemo, ali smo nešto vidjeli u utakmicama koje smo gledali. Imaju nekoliko novih igrača koje poznajemo iz HNL-a poput Bačelić-Grgića ili Marina. Nema tu velikih iznenađenja, vidjet ćemo na travnjaku kako će to izgledati. Momčad su koja će se dizati kroz prvenstvo i koja će sigurno biti neugodan suparnik. 

– Želimo se poboljšati u odnosu na prošlu sezonu. Možemo biti prvaci Hrvatske, možemo osvojiti Kup, a u Europi želimo napraviti najviše što se može. Ne postavljamo si imperativ jer imamo jake suparnike u Dinamu, Hajduku i Rijeci, ali želimo sebe poboljšavati, biti sve bolji u svakoj utakmici i nadam se da s igračima koji su došli i onima koji su već bili ovdje možemo osvojiti jednu titulu – iznio je Bjelica na konferenciji za novinstvo željene riječi svakog navijača Osijeka.

Uz šefa struke, početak nove sezone najavio je i dokapetan Mihael Žaper koji će, u izostanku Mile Škorića, povesti suigrače u novo prvenstvo.

– Mogu reći da smo pripreme odradili na stvarno kvalitetan način i da je atmosfera u momčadi jako dobra, željno iščekujemo prvu utakmicu i naravno nadamo se pobjedi. Osobno bih volio da u ovoj sezoni napadnemo trofej, ali vodimo se onime da gledamo svaku iduću utakmicu pa nam je ona protiv Šibenika sada najvažnija – kazao je Žaper.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments