Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Spašavali ‘živu glavu’ iz belomanastirskog podvožnjaka! U Novoj Gradiški 159 litara kiše!

2 min read
- Na području Nove Gradiške (mikrolokacija Lubinovo) u zadnjih 6 sati palo 159 litara kiše po metru kvadratnom - dodaju u svojoj drugoj objavi.

U Osijeku i okolici se oko 23 sata ‘spustila’ iznimno obilna kiša, ali dojama o većim štetama tijekom večeri nije bilo. pa ipak, u Belom Manastiru se podvožnjak izuzetno ispunio vodom, a usljed čega su dvije osobe iz potopljenog vozila doslovno spašavale ‘živu glavu’.

Naime, kako se doznaje iz osječkog Područnog ureda Civilne zaštite, vozilo s dvije osobe se zaglavilo u potopljenom podvožnjaku, a koje su spašavali vatrogasci.

– Beli Manastir, dvije osobe ostale zarobljene u automobilima zbog vode ispod podvožnjaka, intervenirali vatrogasci, osobe izvučene iz vozila neozlijeđene, vozila ostala ispod nadvožnjaka pod vodom, zaprimljeno više dojava o ulasku vode u dvorišta i podrume – javil oje na Facebook-u ravnateljstvo Civilne zaštite.

– Na području Nove Gradiške (mikrolokacija Lubinovo) u zadnjih 6 sati palo 159 litara kiše po metru kvadratnom – dodaju u svojoj drugoj objavi.

POLICIJSKO PRIOPĆENJE

Jučer, 16. srpnja, oko 18,30 sati u Belom Manastiru, u trenutku kada je Državna cesta D-517 ispod podvožnjaka postala neprohodna za vozila, u vodu se naletjela dva osobna automobila kojima su upravljali 68-godišnjak i 70-godišnjak.

Po zaprimanju telefonske obavijesti o događaju, policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir brzo su izašli na mjesto događaja i i zajedno s 31-godišnjim građaninom pristupili potopljenim automobilima i izvukli vozače iz unutrašnjosti vozila te tako spriječili njihovo stradavanje.

Jednom od vozača pružena je hitna medicinska pomoć te je zbog pothlađenosti prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

Osim policije, na mjesto događaja intervenirali su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Dionica Državne ceste D-517 do saniranja mjesta događaja i uklanjanja osobnih automobila zatvorena je za promet.

Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi izvješće o događaju.

Foto: Facebook (Oaza, screenshot, arhiva, ilustracija, napomena: fotografija je iz ’19. godine)

Facebook Comments