29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uvjerljiv trijumf ‘Bijelo-plavih’ na startu sezone! ‘Utrpali’ 3 komada Šibeniku!

2 min read
Iskreno, utakmica nije bila ljepotica, ne može se reći da bi smo se bez spomenutih golova zabavili, ali 3-0 se ne smije trančirati i analizirati unedogled. Osijek je to odradio - majstorski.

Ono što je učinio Mierez u 63. minuti utakmice istinska je majstorija. To se ne uči, za to nema trenera. S tim se igrač rodi i postupno usavrši. Bio je to filigranski precizan, odmjeren trzaj glavom na ubačenu loptu i gol iz ‘mrtvog kuta’ prizemno, na bližu vratnicu. Ne vrijedi to opisivati, to valja pogledati, to je valjalo vidjeti uživo. S tim golom osječkog napadača domaća momčad je najzad usmjerila kontroliranu utakmicu u trijumf, da bi još Bohar zabijao dva puta, jednom iz igre, drugi puta iz 11-erca, oba puta u 90. minuti.

Momčad Osijeka sezonu je protiv Šibenika otvorila trijumfom od 3-0. Hereza bi bila ne reći da su Šibenčani iz rijetkih prilika mogli do gola i prije Osijeka, jer mogli su baš napad prije Mierezovog gola, a kada je osječki vratar bio na pravom mjestu, neumoljiv, 1 na 1. Još su gosti imali poneku šansu, svjedoči tome, najzad, i statistika sa 7 udaraca na gol, 6 u okvir, ali je neosporna činjenica da je Bjeličina momčad imala kontrolu svo vrijeme utakmice.

Bio je to i prvi susret s publikom u Gradskom vrtu, ali samo onih s Covid potvrdama. I svejedno ih je bilo, svejedno ih se čulo. Navijali su i kada se kiša spustila kao iz kabla.

Iskreno, utakmica nije bila ljepotica, ne može se reći da bi smo se bez spomenutih golova zabavili, ali 3-0 se ne smije trančirati i analizirati unedogled. Osijek je to odradio – majstorski.

Napokon, vrijedi i zapamtiti da je treći gol Osijeka došao iz 11-erca, a čije je postojanje utvrdio VAR.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments