Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nevrijeme ‘udarilo’ u Vukovarsko-srijemskoj! Ide prema nama? Rain Alarm veli – tu je!

2 min read
Osijek je također danas osjetio i led i vjetar i kišu, koja još uvijek pada. Stablo se srušilo na Divaltovoj ulici i urušilo dio zida Šećerane. Nismo bez štete...
kiša cesta

– Jak vjetar s kišom zahvatio je danas između 17:30 i 18:30 sati Vukovarsko-srijemsku županiju, od Iloka prema Vukovara. Srušeno je nekoliko stabala uz prometnice. Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 10-tak dojava građana o nevremenu, za sada nema informacija o većim štetama – javlja Ravnateljstvo Civilne zaštite na svojoj službenoj Facebook stranici.

Osijek je također danas osjetio i led i vjetar i kišu, koja još uvijek pada. Stablo se srušilo na Divaltovoj ulici i urušilo dio zida Šećerane. Nismo bez štete…

Istovremeno, aplikacija na mobilnim uređajima Rain Alarm pokazuje kretanje oborina prema Osijeku, odnosno kako smo već obuhvaćeni ‘tim oblakom’. Ako je tome tako, onda ćemo danas možda ostati i pošteđeni jačih oborina, ali upozoravamo Vas: Nitko od nas u redakciji nije meteorolog! Napokon, nisu to jedine oborine koje idu sa jugoistoka… Kretanje oblaka možete i sami pratiti na stranici Rain Alarma, želite li… Ovo je snimka do oko 19 sati.

Razumije se, oborine će se nastaviti i preko noći, sutra… Narančasti alarm na snazi je i sutra…

Istovremeno, danas se i Zagreb našao pod udarom nevremena…

– Obilna kiša, koja pada od 13 sati, prouzročila je probleme u istočnom dijelu Zagreba, Dugom Selu i okolici. Došlo je do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 50-tak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi – javljaju iz Ravnateljstva CZ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments