Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U zadnja 24 sata na Osijek palo 33,9 mm kiše! Danas se nastavlja oko 16 sati???

2 min read
U 'osječkoj regiji', odnosno Slavoniji, na području svih slavonskih županija, danas se gdjegod može očekivati i do 70 mm kiše, ali ponajprije u Posavini. Osijek bi u 'ovoj današnjoj priči' trebao proći bolje. Ne znamo u odnosu na jučer, već u odnosu na veći dio Slavonije.

Dan prije bilo je 26,9 milimetara kiše u 24 sata na području Grada, a jutrošnje mjerenje DHMZ-a, na mjernoj postaji RC Osijek-Čepin kaže kako je u protekla 24 sata, od subote u 8 ujutro do danas u 8 ujutro, u Osijeku palo 33,9 milimetara kiše po četvornom metru, skoro 4 centimetra na jednom ‘kvadratu’.

Kada je o Slavoniji riječ, Valpovo je izmjerilo 49,7 milimetara, Vinkovci-Novo selo i više, čak 52,7 mm kiše, da bi u Gradištu kod Županje bilo i više no upola manje, 20,7. Požega je ovaj puta, poslije svih dosadašnjim muka, u nedjelju prošla ipak bolje od ostalih, sa svega 6 mm kiše, dočim je Virovitica imala 21. Vukovar, kao mjestobliže spomenutim Vinkovcima, išao je do 38 mm kiše.

Najveće vrijednosti jučer imali su Parg-Čabar 78,6, Plaški 55,5 i Plitvička jezera 53,4 mm kiše po ‘kvadratu’.

U ‘osječkoj regiji’, odnosno Slavoniji, na području svih slavonskih županija, danas se gdjegod može očekivati i do 70 mm kiše, ali ponajprije u Posavini. Osijek bi u ‘ovoj današnjoj priči’ trebao proći bolje. Ne znamo u odnosu na jučer, već u odnosu na veći dio Slavonije.

Današnji ‘spektakl’, prema nekim aplikacijama s mobilnih uređaja, počinje od oko 16 sati, ali kiša se može očekivati za cijelog dana, dočim je i ‘narančasti alarm’ za Osijek i regiju DHMZ postavio od 0 do 24 sata! A ista aplikacija tvrdi da i sada možemo očekivati – pljusak!

Inače, u odnosu na raniji ‘crveni alarm’, DHMZ ipak je danas ‘smanjio’ razinu opasnosti za Osijek za nedjelju…

Vrijedi od 18.07.2021 00:00:00 do 18.07.2021 23:59:59 | Stupanj pripravnosti: Narančasto – Lokalno obilna kiša, uglavnom u drugom dijelu dana i u noći na ponedjeljak. Moguće su urbane i bujične poplave. Količina oborine 40-70 mm – BUDITE SPREMNI zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Foto: OsiejkExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments