20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ništa od zabrane!? Ministar Medved o ZDS: “Zaključak vijeća je dovoljan!”

2 min read
GLAS vjeruje kako je Medved poručio da Plenkovićeva Vlada i dalje namjerava dozvoljavati pozdrav...
tomo medved

Obilježavajući Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, ministar branitelja Tomo Medved bio je na zagrebačkom groblju Mirogoj i odgovorio na pitanje hoće li se u Hrvatskoj zabraniti pozdrav Za dom spremni, odnosno hoće li Vlada mijenjati Kazneni zakon kako bi zabranila pozdrav.

– Ja sam stava da je preporuka Vijeća koju je inicirala i osnovala Vlada u dovoljnoj mjeri usmjerenje na koji način se odnositi prema određenim simbolima. Po mom mišljenju je upravo taj zaključak, koji je uravnotežen i ostajem pri tome da je upravo to usmjerenje koje je sadržano u tom zaključku dovoljno – kazao je ministar, što je odmah uvjetovalo i reakcije političkih suparnika, među kojima se prvi javio GLAS.

GLAS vjeruje kako je Medved poručio da Plenkovićeva Vlada i dalje namjerava dozvoljavati pozdrav…

– HDZ-ov ministar Medved danas je jasno dao do znanja da Plenkovićeva Vlada nema namjeru zabraniti ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Pravda to time da su preporuke infamoznog Vijeća za suočavanje s prošlošću dovoljne. Da tome nije tako, pokazuje činjenica da gotovo na svakom državnom događanju redovno gledamo skandalozne slike prepune ustaških obilježja, pri čemu se svaki put raspravlja o tome je li to u redu ako je riječ o HOS-ovim uniformama. Ustaško znakovlje i pozdravi slave zločinački režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti. I zato nema i ne može biti oklijevanja niti iznimaka i nijedna civilizirana zemlja ne bi ih tolerirala u javnom prostoru. Iz nekog razloga, samo njemu znanog, Plenković nas uporno odbija smjestiti među civilizirane… – stoji među ostalim u priopćenju stranke.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments