19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obala ostaje ‘narančasta’!? Borbaš s Vira: Godina je 10 puta bolja! Još dva tjedna…

2 min read
Potpredsjednik Vlade i ministar policije Davor Božinović danas je izrazio nadu da će obala i dalje ostati 'narančasta' na korona karti Europe, što bi značilo svakako nastavak sezone.

– Vjerujem da će još jedno tjedan do dva biti sve puno na Viru, ali i drugdje na obali, jer koliko vidim, a putujem zbog posla, gostiju i dalje ima napretek. Istina, vidi se nakon Gospe kako turisti polako odlaze, manjih ih je broj, ali nije to usporedivo s prošlom godinom kada su tada otišli svi. Lane smo nakon Gospe postali ‘narančasti’, najednom su svi otišli, a ova godina je ukupno možda i 10 puta bolja i jača. Sada je gostiju već manje, ali to je očekivani dio ciklusa, jesen se bliži – gotovo u dahu je izgovorio Alen Borbaš, osječki poduzetnik na Viru, a u čijem su vlasništvu ondje restoran Slavonska kuća Vir i Beach bar Oks.

– Ha-ha, da. Ima Osječana na Viru još itekako. Svakoga dana nekog sretnem. Česti su gosti kod mene. Tako da i ja namjeravam ostati ovdje uz poslove još koji tjedan. Tjedan ili dva, kako sam rekao, gostiju će još biti puno, a onda manje, ali nadamo se u produženoj sezoni – nastavio je Borbaš.

Potpredsjednik Vlade i ministar policije Davor Božinović danas je izrazio nadu da će obala i dalje ostati ‘narančasta’ na korona karti Europe, što bi značilo svakako nastavak sezone.

– Dolazi jesen prepuna izazova, ali mislim da možemo sa do sada prikupljenim znanjem i odgovornošću ljudi to razdoblje dočekati spremnije – rekao je danas ministar Božinović novinarima.

– Ono što primjećujem je da je manje mladih na moru, tako i na Viru, a bez njih se prepolovio noćni život, no plaže su itekako puno, gostiju ima i mislim da zaista svi mogu biti zadovoljni ovom sezonom – zaključio je Borbaš.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments