15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Posljednja ovogodišnja Osječka ljetna noć iznimno u utorak! Zbog lošeg vremena…

2 min read
Ove godine zbog najave lošeg vremena i kiše za petak i subotu, odlučili smo se Osječku ljetnu noć preseliti sa zadnjeg vikenda na zadnji dan kolovoza, kako bi ipak ispratili ovaj mjesec pod vedrim nebom - javlja TZ Grada Osijeka i najavljuje...

– Zadnji vikend u kolovozu Osječani već tradicionalno obilježavaju simboličan završetak ljeta na trećoj Osječkoj ljetnoj noći. Ove godine zbog najave lošeg vremena i kiše za petak i subotu, odlučili smo se Osječku ljetnu noć preseliti sa zadnjeg vikenda na zadnji dan kolovoza, kako bi ipak ispratili ovaj mjesec  pod vedrim nebom – javlja TZ Grada Osijeka i najavljuje…

– Stoga, pozivamo sve ljubitelje Osječkih ljetni noći da u utorak 31.08.2021.  godine prošeću Osijekom, posebno našom Promenadom jer će ih tamo dočekati još bogatija ponuda lokalnih obrtnika i mini sajam osječkih vinara  uz poznate i ugodne glazbene zvuke iz osamdesetih.

– Za najmlađe, u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti, organizirana je  kreativna radionica pod nazivom Čarobna šuma posvećena poznatom osječkom slikaru iz sredine 19. stoljeća Adolfu Waldingeru. Djeca će  imati priliku okušati se u tehnici crtanja tušem te  upoznati s pojmom pejzaža i tako stvoriti jednu  zajedničku  čarobnu šumu.

– Naši vrhunski turistički vodiči do sada su Vam prenijeli priče o slavnim i zaslužnim stanovnicima grada, a ovog puta dođite i poslušajte manje i više poznate osječke legende. Pronađite ih na glavnom trgu dr. Ante Starčevića – niže u najavi TZ Osijek.

PROGRAM

  • Šetalište kardinala Franje Šepera, spust kod mosta – 19:00 do 23:00 h

Mini sajam osječkih vinara

Uz samu Promenadu pronađite zanimljive vinske kućice i kušajte vina poznatih osječkih vinara te predahnite od šetnje u blizini romantičnog Secesijskog zdenca.

  • Šetalište kardinala Franje Šepera – 19:00 do 23:00h

Prigodna prodaja obrtnika

Osječka ljetna noć i ovog će puta obogatiti Promenadu ponudom lokalnih obrtnika koji će predstaviti svoje domaće i raznovrsne te unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom.

  • Trg. A. Starčevića – 20:00 do 21:00h

Turističke priče

Na glavnom osječkom trgu dočekat će vas vrhunski vodiči sa zanimljiv legendama grada Osijeka. Dopustite da vas na trenutak vrate u misterioznu prošlost. Kao i do sada, priče će započinjati svakih 15 minuta te na taj način svi zainteresirani posjetitelji mogu bez žurbe obići sve naše vodiče i poslušati zanimljive priče koje su im pripremili.

  • Dvorište Muzeja likovnih umjetnosti,  Europska avenija 9 – 17:00 do 18:00 h

Kreativna dječja radionica Čarobna šuma

Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka pobrinuli su se da treća i posljednja Osječka ljetna noć bude i najzanimljivija do sada, u duhu širenja dobrih vibracija koje nas prate ovog ljeta. Zato idućeg tjedna budite dio energičnog ritma grada i ispratite posljednje dane kolovoza u stilu!

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments