29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Fina dodijelila Zlatnu bilancu! Sveukupni pobjednik je osječka tvrtka MONO!

2 min read
Najuspješniji poduzetnik po ukupnom prihodu u 2020. godini: PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o., Vukovar

U hotelu Esplanade u Zagrebu svečano je dodijeljena nagrada Zlatna bilanca najboljim tvrtkama u Hrvatskoj u pojedinim djelatnostima i posebnim kategorijama.

– Nagrade dodjeljuje Financijska agencija (Fina) čiji analitičari na temelju godišnjih financijskih izvještaja preciznom metodologijom i izračunima dolaze do podataka o najuspješnijim tvrtkama. Analizirali su 139.009 poslovnih subjekata, a u konkurenciju za ove prestižne nagrade ušlo je njih 3.897. Nagrade Fina dodjeljuje prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima. Dodijeljeno je ukupno 17 nagrada, 11 Zlatnih bilanci najuspješnijim tvrtkama u pojedinim djelatnostima i 6 Zlatnih bilanci za posebne kategorije, od kojih je od ove godine i jedna nova – za najbrže rastućeg poduzetnika – pojasnila je Fina dodjelu u priopćenju…

– Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini je osječka tvrtka MONO d.o.o., koja je ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji Informacije i komunikacije – nastavlja Fina u priopćenju.

A mi smo za Vas izdvojili slavonske dobitnike….

Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo: PPK VALPOVO d.o.o., Valpovo

Rudarstvo i vađenje: RADLOVAC d.d., Orahovica

Informacije i komunikacije: MONO d.o.o., Osijek

Dobitnici nagrada u posebnim kategorijama, opet iz Slavonije…

Najuspješniji poduzetnik po ukupnom prihodu u 2020. godini: PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o., Vukovar

Najuspješniji poduzetnik prema Fininom rejtingu u 2020. godini: MONO d.o.o., Osijek

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments