18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Fiš, Kit Karson ili Lidija Bačić? Ili to uopće nije ‘trojba’!? Spektakl danas u Belom!

2 min read
Ta tri elementa će obilježiti sjajnu večer u Belom Manastiru, a od 16 sati danas pa sve do večernji sati, a nakon što u 21 mikrofon uzme Lidija Bačić

Točno tako iz naslova – Fiš, Kit Karson ili Lidija Bačić? Ali, to uopće ne treba i ne smije biti ‘trojba’. Ta tri elementa će obilježiti sjajnu večer u Belom Manastiru, a od 16 sati danas pa sve do večernji sati, a nakon što u 21 mikrofon uzme Lidija Bačić. Vrijedi večeras biti u Belom. Zapravo cijelo poslijepodne također. Jer, možda je ipak fiš paprikaš važniji!? 🙂 Dakle, početak je danas, u subotu, 4. rujna, u 16 sati! Kit Karson svira u 19, a Lidija u 21.

– Središte Belog Manastira večeras je obojano šarenim svjetlima, šatorima i stolovima pripremljenim za glavni gastronomski događaj u gradu, a sutra će biti ispunjeno mirisima svježe skuhanog fiša i zabavnom glazbom – napisali su sinoć iz Belog Manastira na Facebook stranici grada, a o večerašnjem događaju.

– Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Gradom Belim Manastirom, organizira Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša, u samom središtu Belog Manastira. Do 2019. godine ovo tradicionalno natjecanje predstavljalo je samo vrhunske kuhare fiša iz Baranje, no tada je prvi puta održano i prvenstvo u kuhanju fiša na razini cijele države – nastavlja se u pozivu na društvenim mrežama.

– Samo kuhanje fiša čini se jednostavnim, jer je potrebno vrlo malo sastojaka, no najteži zadatak natjecateljima predstavlja pogoditi savršene omjere – dodaju organizatori.

Istina, jako puno ‘kuhara’, koje poznaje Vaš autor, odvaže se na kompleksna jela, ali fiš izbjegavaju pripremati, jer kažu – jako je malo vremena za popraviti stvar, riba bude brzo gotova i nema dugog kuhanja i dodavanja začina. Ako znaš – znaš!

Foto: Facebook, Beli Manastir (screenshot) & OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments