Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na Vijencu Dinare nema više parkiranja za teretna vozila, autobuse…!?

1 min read
Kako je Vijenac Dinare u Retfali, udaljen od centra grada, parkirališta nisu pod naplatom, a što, kazuju nam stanari, ponekad koriste vlasnici teretnih vozila i parkiraju u naselju, neovisno stanuju li ondje ili ne.

Nije, istina, ni prije bilo dozvoljeno parkirati teretna vozila ili autobuse na Vijencu Dinare, ali ni drugdje gdje to dimenzije ne dozvoljavaju, ali stanari ovog osječkog vijenca izborili su se za znak koji bi trebao zaustaviti svakoga tko se odluči neadekvatnim vozilom ‘zauzeti parking’. Odnedavna na vijencu stoji znak parkiranja za osobna vozila. O.K., to je znak obavijesti. Pa eto, obaviješteni smo…

Kako je Vijenac Dinare u Retfali, udaljen od centra grada, parkirališta nisu pod naplatom, a što, kazuju nam stanari, ponekad koriste vlasnici teretnih vozila i parkiraju u naselju, neovisno stanuju li ondje ili ne. Rijetko je to, ali dogodi se, a onda netko ‘zaplače’ jer parkinga manjka.

K tome, dodaju stanari, dosta je obitelji danas s dva automobila, izgrađene su nove zgrade, a broj parkirališta ostao isti. A onda svaka ‘devijacija’ unese ‘nemir’ u parkiranje u večernjim satima. Traži se mjesto više, dodaju.

Inicijativom pojedinaca postavljen je znak.

Inače, u tablicama 23, 24 i 25 Članka 64. Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama stoje dimenzije parkirališta za osobna vozila, teretna vozila, autobuse…, a iz čega je razvidno da parkirališta na vijencu i gotovo svim dijelovima grada ionako nisu namijenjena nego za osobne automobile. Primjerice, parkiralište teretnog vozila kod okomitog parkiranja zahtjeva 16 metara, a širina prilaza, ovisno o načinu, od 9,5 do 14,5 metara.

Usput, rekoše nam znalci, nije ni svaki ‘furgon’ teretno vozilo, ne ako je registriran kao osobno.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments