28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na roditeljski sastanak samo s Covid potvrdom!?

1 min read
- Posjete ustanovama treba ograničiti na najmanju moguću mjeru uz preporuku da eventualni posjetitelji imaju digitalne COVID potvrde (primjerice izvođenje kazališne predstave i sl.) - stoji u odjeljku 'Ulazak u dječje vrtiće i škole i izlazak iz njih'.

Škola počinje 6. rujna, a prvi roditeljski sastanci će biti ili taj tjedan ili onaj poslije… A onda…

– Ako ravnatelj ustanove uz suglasnost školskog odbora tako odluči, može omogućiti održavanje roditeljskih sastanaka samo uz predočenje COVID potvrda ili potvrda o preboljenju ili cijepljenju roditelja. U tom slučaju za roditelje koji nemaju niti jedno od navedenog, ravnatelj je dužan omogućiti sudjelovanje na roditeljskim sastancima online – stoji u odjeljku ‘Ulazak roditelja u dječje vrtiće, školu, kao i roditelja djece s teškoćama u razvoju’ Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemijske bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, odnosnih i srednjih škola u školskoj godini ’21./’22., a kojeg su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili 26. kolovoza ’21., a danas još jednom spomenuo i ministar Radovan Fuchs.

– Posjete ustanovama treba ograničiti na najmanju moguću mjeru uz preporuku da eventualni posjetitelji imaju digitalne COVID potvrde (primjerice izvođenje kazališne predstave i sl.) – stoji u odjeljku ‘Ulazak u dječje vrtiće i škole i izlazak iz njih’.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments