20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Država izbrojala 1.835! Beroš veli: Počinje 4. val! Šostar: Kontakti se ne prijavljuju!

1 min read
Na pitanje prijavljuju li zaraženi svoje kontakte Šostar kaže kako i dalje ne prijavljuju u potrebnoj mjeri pa ispada da se ni s kim nisu družili, eventualno s jednom osobom.

Država je danas izbrojala 1.835 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2. Broj aktivnih slučajeva rastao je do 7.037. U bolnicama diljem zemlje su 603 Covid-19 pacijenta/ice, na respiratorima njih 64. Broj umrlih do danas se popeo na 8.463. Testirano je u zadnja 24 sata iznad 11.000. Ministar zdravstva Vili Beroš je danas u Saboru ocijenio kako ulazimo u 4. val epidemije.

– Današnjih 1835 novozaraženih doista je upozorenje. Među njima imamo sedam preminulih građana, među kojima je samo jedan bio cijepljen. Zdravstveni sustav će biti spreman, ali pitanje je hoće li društvo biti spremno jer nema dovoljno cijepljenih – kazao je danas Beroš.

– Jučer smo ‘obrisali’ preko 750 naših sugrađana, gužva je i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. To samo pokazuje da se infekcija itekako počela pojačano širiti, brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san – rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar

Na pitanje prijavljuju li zaraženi svoje kontakte Šostar kaže kako i dalje ne prijavljuju u potrebnoj mjeri pa ispada da se ni s kim nisu družili, eventualno s jednom osobom. 

– A onda kasnije dobijete jako puno pozitivnih – rekao je.

Tekst: OsijekExpress.com & Hina

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments