21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Znate li koga tko treba dobiti Grb ili Pečat Grada Osijeka?

2 min read
Poticaji se mogu podnositi za javna priznanja: Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka” i Pečat Grada Osijeka.

Znate li koga da je zaslužio jedno od ova dva priznanja Grada Osijeka, Zlatnu plaketu Grb Grada Osijeka ili Pečat Grada Osijeka, sada je pravo vrijeme da se o tome izjasnite. A ne poslije… Grad Osijek objavio je Javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja, a koja se podnose Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka u pisanom obliku na adresu: Grad Osijek, Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka, F. Kuhača 9, 31 000 Osijek. Rok je 15. listopada.

Poticaji se mogu podnositi za javna priznanja: Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka” i Pečat Grada Osijeka.

Zlatna plaketa “Grb Grada Osijeka”,  javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim  osobama  za  izuzetna  ostvarenja  u  području  gospodarstva,  znanosti, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, kulture, fizičke  kulture, tehničke kulture, zaštite okoliša i ekologije, obrane i zaštite te drugih društvenih djelatnosti.

Pečat Grada Osijeka, javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada Osijeka.

Poticaj mora sadržavati podatke o podnositelju poticaja, vrstu odnosno naziv javnog priznanja za koje se kandidat predlaže, podatke o kandidatu za javno priznanje, i to za fizičku osobu životopis i iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnog priznanja i odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.), dočim za pravnu osobu poticaj treba sadržavati podatke o pravnoj osobi, podatke o njenom poslovanju odnosno djelovanju, izvorno obrazloženje uspjeha zbog kojih se predlaže za dodjelu javnog priznanja i odgovarajuću dokumentaciju (objavljeni rad, analize, prikazi, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.)

Prošle godine su tako Zlatnu plaketu Grb Grada Osijeka primili prof.dr.sc. Srećko Tomas, Areta Ćurković, Antun Blažević i Mirela Skoko Ćelić., a Pečat Grada Osijeka Krešimir Čandrlić, Davor Brmež, Zdravko Nali, Zehra Delić, Ivo Joe Opačak, Udruga Paroščići i Športska udruga slijepih Svjetlost.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments