19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Produžen rok za samopopisivanje do ponoći! Još u ponedjeljak možete sami…

1 min read
Koga popisivači ne zateknu kod kuće, dobit će kontakt podatke za dogovor. Usput, svaki popisivač 'zadužio' je između 200 i 500 kućanstava.

S obzirom na sinoćnje teškoće oko ‘online’ samopopisivanja, sporost i povremeno ‘ispadanje’ sustava, Državni zavod za statistiku danas je na konferenciji za novinstvo objavio produženje roka samopopisivanja za još jedan dan. Pojednostavljeno, možete se još sami popisati danas, u ponedjeljak, 27. rujna, do ponoći.

Naime, sinoć su brojne građanke i građani pokušali obaviti samopopisivanje, no sustav je bio vrlo spor ili uopće nije radio. Razlog tome zacijelo je velik broj pokušaja ulaza u sustav, odnosno čekanje zadnjeg trenutka. Jer, samopopisivanje je prvotno trajalo do 26. rujna u ponoć.

Inače, od trenutka dovršenja samopopisivanja, na teren izlaze popisivači. Sa sobom imaju maske i majice s logom, laptope, iskaznicu i Covid potvrdu. Od onih osoba koje su se samopopisale, uzet će ‘kod’, a ostale popisati. Jučer do 15 sati samopopisalo se oko 1.300.000 osoba.

Koga popisivači ne zateknu kod kuće, dobit će kontakt podatke za dogovor. Usput, svaki popisivač ‘zadužio’ je između 200 i 500 kućanstava.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Popis (screenshot)

Facebook Comments