Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Preminuo Slavko Milas! Otišao je dugogodišnji urednik i novinar Radio Osijeka!

2 min read
Slavko Milas rođen je '42. godine. Bio je prvi rukovoditelj HRT-ovog centra u Osijeku. Jedan je od najzaslužnijih za proširenje programa od lokalnog trosatnog emitiranja do regionalnog dvadesetčetvrerosatnog, i to osamdesetih godina prošlog stoljeća - piše Amoreta Bajto za Radio Osijek.

Jutros je u Osijeku u 80. godini života, umro Slavko Milas, višegodišnji glavni urednik Radio Osijeka, nekadašnji novinar, ratni reporter, sportski djelatnik, sportaš. Pogreb Slavka Milasa bit će u četvrtak, 14. listopada u 12.40 sati na Aninom groblju u Osijeku – javlja jutros njegov Radio Osijek, na kojem je proveo radni vijek kao novinar i urednik do umirovljenja ’07. godine.

Slavko Milas rođen je ’42. godine. Bio je prvi rukovoditelj HRT-ovog centra u Osijeku. Jedan je od najzaslužnijih za proširenje programa od lokalnog trosatnog emitiranja do regionalnog dvadesetčetvrerosatnog, i to osamdesetih godina prošlog stoljeća – piše Amoreta Bajto za Radio Osijek, podsjećajući na zasluge urednika i novinara Milasa. Kao ratni reporter i urednik sudjelovao je u pokretanju radijskih postaja u Vukovaru, Okučanima, programa Radio Baranje, a pomogao je i nastanku i radu osječke ratne Žute podmornice. U matičnoj je kući vodio dnevne kolažne emisije, posljednjih godina večernji program, a slušatelji ga pamte po prepoznatljivim kritičkim osvrtima i komentarima aktualnih političkih i dnevnih događanja – navodi nadalje Radio Osijek, dodajući i brojna priznanja koja je Slavko Milas ponio u svom novinarskom poslu i stažu.

Vaš urednik i novinar OsijekExpress-a imao je privilegiju načiniti prve medijske korake upravo na Radio Osijeku u vremenu urednika Slavka Milasa. Milas je bio čvrst i pravedan urednik, koji je odlično znao posao i razumio radio u svakom njegovom segmentu, svakom dijelu proizvodnje radijskog programa.

Foto: Monografija 70 godina Radio Osijeka (screenshot)

Facebook Comments