Pon. lis 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prometna ‘quada’ i auta: Teške ozljede! Maloljetnik traktorom pretjecao kombajn: Prevrtanje!

2 min read
Oba su slučaja s početka mjeseca, ali je, zacijelo, policija sada u potpunosti rasvijetlila sve elemente dvaju prometnih nesreća, sukladno čemu mogu izvijestiti i javnost...

U najmanju ruku dva nesvakidašnja slučaja imala je slavonska policija, točnije policija u Virovitici. Oba su slučaja s početka mjeseca, ali je, zacijelo, policija sada u potpunosti rasvijetlila sve elemente dvaju prometnih nesreća, sukladno čemu mogu izvijestiti i javnost…

U srijedu 6. listopada oko 23.35 sati u Virovitici u Ulici Zbora narodne garde, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač Quada, zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila, kada je 45 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka Ulicom Zbora narodne garde, smjerom sjever-jug, gdje je dolaskom do kbr. 51, poradi ne držanja potrebnog razmaka iza drugog vozila, prednjim dijelom svojeg vozila, udario u stražnji dio vozila Quad, virovitičkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 38 – godišnji vozač, a koji je uslijed udara, nastavio nekontroliranu vožnju, te je vozilom sletio u putni jarak kod kbr. 57, dok se osobni automobil zaustavio na kolniku kod kbr. 65. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila Quad, došlo je do odvajanja stražnje osovine  koja je udarila u parkirani automobil virovitičkih registarskih oznaka vl. 26 – godišnjaka. U prometnoj nesreći 38 – godišnji vozač je zadobio teške tjelesne . Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Slijedi podnošenje kaznene prijave.

U ponedjeljak 4. listopada oko 11.40 sati, u Bušetini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao maloljetni vozač traktora, koji je zadobio tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik upravljao traktorom virovitičkih registarskih oznaka za koji je bila priključena neregistrirana poluprikolica, ulicom Matije Gupca kroz naselje Bušetina, gdje je dolaskom do kbr. 47, započeo radnju pretjecanja vozila ispred sebe, odnosno neregistriranog i neosiguranog van gabaritnog kombajna za branje duhana sa kojim je u istom smjeru upravljao 29 – godišnji vozač (na način da je desnim kotačem kombajna gazio putnu bankinu), pri čemu se maloljetni vozač predhodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o brzini i smjeru kretanja svojeg vozila, te je lijevim kotačima sišao na sjevernu putnu bankinu po kojoj je nastavio kretanje, a zatim i na zelenu površinu, nakon čega se po završenom pretjecanju naglo vraća na kolnik gdje gubi kontrolu nad vozilom s kojim se prevrće na desni bok a potom i na kabinu.
U prometnoj nesreći maloljetnik je zadobio tjelesne ozljede. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv maloljetnog vozača slijedi optužni prijedlog, a protiv 29 – godišnjaka prekršajni nalog.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments