13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Epilog utakmice, uvreda i pirotehnike: Kažnjeni i Hajduk i Osijek!

2 min read
Osijek je pak kažnjen kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna...

Pogrdni, iznimno ružni povici prema treneru Osijeka Nenadu Bjelici, a nakon utakmice 11. kola Prve HNL između Osijeka i Hajduka, koji su došli s tribine na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka, rezultirali su kaznom splitskom klubu disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige Alana Klakočera. Međutim niti je to jedina kazna Hajduku za spomenutu utakmicu, niti se Osijek provukao bez kazne. Kažnjeni su i jedni i drugi.

– Hajduk je kažnjen kao recidivist, zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek – Hajduk – navodi se u odluci, uz definiranje obaju trenutaka…

– U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…“

Osijek je pak kažnjen kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek – Hajduk.

– Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: “Pajaču, cigane!” – stoji u odluci.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments