16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek dobio prvu specijaliziranu ‘bitcoin’ kriptomjenjačnicu!

3 min read
Way2Coin kriptomjenjačnica ponudit će Osječanima mjesto na kojem će moći bitcoin, ether, litecoin, ripple i druge “virtualne valute” zamijeniti za kune i obratno, ali i centar u kojem će u opuštenoj atmosferi dobiti sve informacije koje ih zanimaju o rastućem tržištu.

Osijek – Prva specijalizirana kriptomjenjačnica u Osijeku otvorena je danas u središtu grada, na adresi Županijska 12. Taj “prozor” u sve aktualniji svijet “digitalnog novca” otvorila je tvrtka Way2Coin, specijalizirana za trgovinu kriptovalutama, kao svoju premijernu ekskluzivnu poslovnicu.

– Iz Osijeka smo, zapravo, krenuli u “osvajanje” Hrvatske, jer cilj nam je otvoriti ovakve specijalizirane mjenjačnice u svim većim gradovima, kako bismo kriptovalute učinili dostupnijima našim građanima. Zašto baš Osijek? Dosad smo u suradnji s Auro Domusom, koji koristi našu platformu za trgovanje kriptovalutama u svojim poslovnicama, vidjeli kako u Slavoniji postoji velik interes za ovom uslugom te smo zaključili kako Osijek zaslužuje kvalitetno rješenje specijalizirano isključivo za taj segment, rekao je Sandro Rubinić, direktor tvrtke Way2Coin.

Way2Coin kriptomjenjačnica ponudit će Osječanima mjesto na kojem će moći bitcoin, ether, litecoin, ripple i druge “virtualne valute” zamijeniti za kune i obratno, ali i centar u kojem će u opuštenoj atmosferi dobiti sve informacije koje ih zanimaju o rastućem tržištu.

– Kako se pojačava interes za kriptovalutama, tako se povećavaju i opasnosti na tržištu. S jedne strane tu su prevare, s druge strane rizična ulaganja u “meme” novčiće koji mogu zavarati potrošače. Prema dosadašnjim iskustvima, vidjeli smo da je ljudima potrebno sigurno mjesto na kojem mogu saznati sve što je bitno o ovom svijetu. Dakle, od toga kako instalirati digitalni novčanik do toga kako izbjeći riskantne poteze i prevarante, objasnio je Rubinić.

Osječka poslovnica radit će radnim danom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 18 sati, a sve zainteresirane za trgovinu valutama dočekat će educirani djelatnici Vedran Trogrlić i Mislav Kurtović.

– Way2Coin nudi mogućnost kupnje i prodaje kriptovaluta za kune. Proces je vrlo jednostavan, sastoji se od svega tri koraka, potpuno siguran i kratak, u skladu s našim sloganom “u par minuta do kriptovaluta”. Sve informacije klijenti mogu dobiti na licu mjesta, rekao je Rubinić.

Najavio je kako tvrtka u narednoj godini ima ambiciozne planove.

– Naša usluga trenutačno je dostupna na više od 100 lokacija diljem Hrvatske, prvenstveno u poslovnicama tvrtke Auro Domus. Ovakve ekskluzivne poslovnice, koje će nuditi viši standard usluge, otvarat ćemo i u drugim većim gradovima Hrvatske, a dostupnost kriptovaluta povećat ćemo postavljanjem i kriptomata, odnosno “bankomata za kriptovalute”, na atraktivnim lokacijama diljem zemlje, objasnio je Rubinić, dodavši kako će Way2Coin organizirati i online te offline edukacije.

Prema njegovim riječima, kriptovalute nisu budućnost, one su važan dio gospodarstva već u sadašnjem trenutku, a s vremenom će njihova važnost sve više rasti.

– Naša je ambicija biti vodič hrvatskim građanima na tom putu prema bliskoj budućnosti u kojoj će blockchain i kriptovalute biti integralni dio svjetskog financijskog sustava. To je nešto što nas očekuje relativno brzo, zato pozivamo sve da nas posjete u Županijskoj ulici i pridruže se ovom tržištu. Čak i ako ne žele kupovati ili prodavati kriptovalute, mogu doći samo po savjet ili na razogovor o svemu što ih zanima, zaključio je Rubinić.

Tekst i foto: Way2Coin

Facebook Comments