19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ministrica Tramišak u ponedjeljak u Osijeku na gradilištu OHBP-a

2 min read
Ministarica je bila očekivana i na početku radova, no toga dana je bio 'Aktualac' u Saboru, usljed čega je propustila prvi dolazak, a koji će biti realiziran u ponedjeljak.

Ministrica Nataša Tramišak u ponedjeljak će bit u obilasku Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija osječkog KBC-a te Medicinskog fakulteta u Osijeku – javlja Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U pratnji ministrice Tramišak bit će doc.dr.sc. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije te prof.dr.sc. Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, sa suradnicima. Ministarica je bila očekivana i na početku radova, no toga dana je bio ‘Aktualac’ u Saboru, usljed čega je propustila prvi dolazak, a koji će biti realiziran u ponedjeljak.

Nakon obilaska radova na izgradnji nove zgrade OHBP-a ministrica će obići i zgradu Medicinskog fakulteta u Osijeku. Malo nakon toga ministrica Tramišak održati će sastanak s dekanom Medicinskog fakulteta u Osijeku, ravnateljem KBC-a Osijek, kao i zamjenikom župana Osječko-baranjske županije, a u prostorijama Medicinskog fakulteta u Osijeku.

– Ovo je još jedan projekt kojeg radimo u suradnji s Vladom, koja je sastavni dio Projekta Slavonija, Baranja i Srijem i koji će biti ‘ultramoderan’. Pitanje je uvijek – zašto? Zašto gradimo ako gradimo i novi KBC!? Zato što smo za ovo ranije dobili sredstva, zato što za ovo postoje planovi otprije i zato ćemo to napraviti. Dakle, paralelno pripremamo izgradnju novog KBC-a sa svim potrebnim sadržajima, za što su određene studije već spremne, ali ne stajemo s obnovom, dogradnjom, modernizacijom i opremanjem sadašnjeg KBC-a koji će nam biti na raspolaganju sigurno još pet-šest godina – kazao je Anušić na početku radova prije nekoliko mjeseci, a kada je krenuo iskop temelja i betoniranje.

Novi OHBP će biti zgrada od 9.600 ‘bruto kvadrata’ na 4 etaže. Prizemlje je za djelatnike, prva etaža za hitni prijem, a preostale dvije za dnevnu bolnicu i kirurgiju. Rok izgradnje je 20 mjeseci. Projekt se pripremao od ’16. godine.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & OBŽ (arhiva, screenshot)

Facebook Comments