Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na području Bobote pronađeni ostaci najmanje 5 osoba! Iz Domovinskog rata?

1 min read
Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije. S utvrđenim nalazima pravodobno će biti upoznate obitelji nestalih osoba - dodaju iz Ministarstva.

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Bobote u Vukovarsko-srijemskoj županiji 24. studenoga 2021. pronađeni su posmrtni ostaci najmanje pet osoba, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata – javlja danas Ministarstvo hrvatskih branitelja, a koje je organiziralo ekshumaciju, dočim je i daljnje pretraživanje lokacije u tijeku, u suradnji s drugim nadležnim tijelima.

Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije. S utvrđenim nalazima pravodobno će biti upoznate obitelji nestalih osoba – dodaju iz Ministarstva.

Podsjetimo, Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1.853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije – zaključuje se.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments