19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Radost! Izgrađena 1928. godine!

1 min read
Sufinanciranje provedbe sredstvima dodijeljenim predmetnim pozivom iznosi 60% prihvatljivih troškova projekta, a preostalih 40% sufinancira Grad.

Zgrada osječkog Dječjeg vrtića Radost, izgrađena davne 1928. godine, bit će energetski obnovljena i učinkovitija, što će godišnje donijeti uštede na energentima od gotovo 54 tisuća kuna.

Pročelnica za graditeljstvo, energetsku obnovu i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić, u petak prilikom obilaska radova, istaknula je kako je od mjera energetskom obnovom planirana zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova (s unutarnje strane) i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja  termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnje sustava ventilacije zgrade, ugradnja sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE. Proračunata ušteda toplinske energije provedbom navedenog je 63 posto, a energetskom obnovom objekt prelazi iz E u C energetski razred.

Sufinanciranje provedbe sredstvima dodijeljenim predmetnim pozivom iznosi 60% prihvatljivih troškova projekta, a preostalih 40% sufinancira Grad.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.917.417,37 kn, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu 1.913.542,37 kn, a dodijeljena su  bespovratna sredstva u iznosu 1.167.307,91 kn. Udio Grada u provedbi iznosi 747.109,46 kn.

Grad Osijek je uspješnom prijavom na Poziv za sufinanciranje provedbe projekata (MRRFEU) u rujnu 2021. osigurao dodatno sufinanciranje prihvatljivih troškova svog udjela u provedbi projekta u iznosu od 373.117,23 kn.

Krajnji iznos udjela Grada u provedbi navedenog projekta je 373.992,23 kn

Radove izvodi tvrtka HB PRODUKT d.o.o. iz Osijeka te oni napreduju sukladno dinamičkom planu izvođenja.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments