18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Zvonka radost’ u HNK-u Osijeku! Novogodišnji koncerti: Istinski spektakl!

2 min read
- Dogodila se ova sjajna i obećavajuća suradnja. Obećavajuća, kažem, jer vjerujem da će se nastaviti i kroz naredne kazališne sezone - rekla je Dražena Vrselja.

Spektakl se događa u Osijeku, istinski glazbeni vrhunski događaj, svakogodišnje uživanje u Novogodišnjem koncertu, gala večeri ‘zvonke radosti’.

U srijedu, 22. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za medije povodom Novogodišnjeg koncerta – javlja priopćenjem osječki HNK.

Konferenciji su nazočili intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dražena Vrselja, ravnatelj Opere, Maestro Filip Pavišić te umjetnički i izvršni direktor Warminsko Mazurske filharmonije iz Olsztyna (Poljska), Maestro Piotr Sulkowski.

Novogodišnji koncerti bit će izvedeni 27., 28. i 29. prosinca u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. 27 i 28. prosinca će, na tragu dobre hrvatsko – poljske kulturne suradnje, koncertima ravnati gost iz Poljske, Maestro Piotr Sulkowski, dok će koncertom 29. prosinca ravnati Maestro Filip Pavišić. Koncert sastavljen od najljepših djela Lehara, Straussa, Kalmana i drugih, bit će izveden i pred valpovačkom publikom 23. prosinca te pred vinkovačkom publikom 30. prosinca.

– Dogodila se ova sjajna i obećavajuća suradnja. Obećavajuća, kažem, jer vjerujem da će se nastaviti i kroz naredne kazališne sezone – rekla je Dražena Vrselja.

Filip Pavišić je predstavio Maestra Sulkowskog i zaželio mu dobrodošlicu.

– Iako se čini da se u kratko vrijeme ne može obaviti velik posao, uz dobro pripremljen orkestar i soliste mogu se napraviti čuda, što je slučaj s ovom suradnjom. Vrlo sam sretan što sam u Osijeku i nestrpljivo očekujem koncerte – najavio je i Piotr Sulkowski.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments