29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za mlade i nezaposlene: Potpuno besplatne edukacije koje im se upisuju u radnu knjižicu!

2 min read
- Mlađi od 25 godina koji sudjeluju u aktivnostima i imaju izravnu korist od ESF aktivnosti te za koje nastaje izravni ili neizravni izdatak.

Općina Vuka u suradnji s partnerima Općinom Čepin i Udrugom Rame uz Rame provodi projekt “Novim znanjem do novih ciljeva”  UP.02.1.1.12.0054 u sklopu kojeg priprema i potpuno besplatne edukacije! U tijeku su prijave za četiri edukacije, a javiti se mogu mladi i nezaposleni s područja urbane aglomeracije Osijek, odnosno s područja grada Osijeka, Grada Belišća, Grada Valpova, te Općina Antunovac, Bilje, Bizovac, Čeminac, Čepin, Darda, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Pertijevci, Punitovci, Šodolovci, Tordinci, Vladislavci i Vuka.

Tijekom idućih mjeseci provodit će se edukacije za voditelja pripreme i provedbe EU projekata, samostalnog knjigovođu, računalnog operatera te edukacija iz engleskog jezika. Mjesta ima za 60 najbržih prijavitelja, a oni koji žele sudjelovati moraju pripadati jednoj od niže navedenih skupina:

– Nezaposlene osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene: Prijavitelji mlađi od 29 godina moraju biti kontinuirano nezaposleni dulje od 6 mjeseci, dok osobe od 30 godina i stariji trebaju biti kontinuirano nezaposleni dulje od 12 mjeseci kako bi se prijavili;

– Mlađi od 25 godina koji sudjeluju u aktivnostima i imaju izravnu korist od ESF aktivnosti te za koje nastaje izravni ili neizravni izdatak.

Općina Vuka je uspješno provela postupak nabave za provoditelja edukacije te su u tijeku pripreme za potpise ugovora s izvođačima edukacija, nakon čega će se s istima i započeti. Ne treba posebno naglašavati da je riječ o prilici kakva se ne pruža često. Ovakve edukacije inače koštaju po nekoliko tisuća kuna, a sada ih svi zainteresirani imaju priliku pohađati potpuno besplatno! Svi polaznici na kraju edukacija stječu novo zvanje koje im se upisuje u e-radnu knjižicu.

Edukacije se održavati u prostorijama koje će osigurati Općine Vuka i Općini Čepin. Svaku edukaciju može pohađati najviše 15 polaznika, a ukupno će se održati 180 školskih sati nastave, teorijske i praktične. Nakon odrađene edukacije, polaznici će steći nova znanja i osnove potrebne za pokretanje samostalnog posla. Ako ste oduvijek maštali o tome da imate vlastiti posao, otvorite obrt ili firmu, ovo je jedinstvena prilika da steknete naobrazbu koja će vam dati potrebnu podlogu za samostalni rad.

Cilj projekta “Novim znanjem do novih ciljeva” je osigurati lakše i konkurentnije uključivanje mladih i nezaposlenih osoba na tržište rada, ali i stvoriti preduvjete ranjivim skupinama za pokretanje novih gospodarskih aktivnosti, potaknuti gospodarski rast i razvoj lokalne zajednice, te u konačnici poboljšati životne uvjete i kvalitetu života stanovnicima urbane aglomeracije Osijek. Vrijednost čitavog projekta je 1.882.382,25 kuna, a bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Svi zainteresirani za edukacije mogu se javiti osobno u prostorije Općine Vuka, na e-mail adresu procelnik@opcina-vuka.hr ili na Facebook stranicu “Novim znanjem do novih ciljeva https://www.facebook.com/Novimznanjemdonovihciljeva.

FOTO: Unsplash

TEKST: Parta Consulting

Facebook Comments