19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čuraj se oglasio u Dnevniku Nove TV: Možda je ovo jedno olakšanje!

1 min read
Kazao je da su mu osjećaji podijeljeni. Dodaje i da ne smatra kako je 'dobio nož u leđa'. Veli i da ga je premijer Andrej Plenković zvao u ponedjeljak navečer, ali da slijede konzultacije s koalicijskim partnerima.

Poslije sastanka koalicijskih partnera vladajuće garniture u utorka je postalo izvjesno kako Osječanin Stjepan Čuraj neće biti ministar u Vladi RH, jer tome su se usprotivili Reformisti i HSLS, a HDZ najavio do kraja tjedna pronaći nasljednika Darku Horvatu u svojim redovima. Čuraj je u utorak o cijelom slučaju, najavi imenovanja i kasnijoj ‘košarici’ progovorio za Dnevnik Nove TV.

– Preuzeo sam tu mogućnost svjestan siline posla koja treba biti napravljena, ali će možda s te strane sada biti jedan dio olakšanja – rekao je Čuraj za Novu TV, a pošto je postalo izvjesno kako neće postati ministar graditeljstva, za što je bio kandidat na temelju članstva u Stožeru za obnovu Banovine, ali i kao državni tajnik.

Kazao je da su mu osjećaji podijeljeni. Dodaje i da ne smatra kako je ‘dobio nož u leđa’. Veli i da ga je premijer Andrej Plenković zvao u ponedjeljak navečer, ali da slijede konzultacije s koalicijskim partnerima.

– Cijelu noć sam putovao, ovaj dan trebalo je preživjeti… – kazao je još Čuraj, dodajući…

– Da se protiv mene vodi istraga, sigurno je da ne bih bio u Vladi.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)