29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Radovi na podvožnjaku na Čepinskoj! Ovakve bušilice se vide samo ‘u filmovima’!

1 min read
Jučer smo 'naletjeli' do gradilišta i prenosimo Vam fotografijom fazu radova. Čepinsku se više ne može prepoznati. Radi se '100 km/h', sve je u armaturi, bušilicama, bagerima, nastavcima, iskopima...

Ovakvu bušilicu možete vidjeti samo na filmu, odnosno u kakvim dokumentarističkim serijalima o ‘mega mašinama’. Riječ je, zacijelo, o strojevima koji buše tlo za ugradnju betonskih stupova, a koji su namijenjeni izgradnji podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, odnosno ‘na Čepinskoj’, kako mi Osječani volimo reći. Iza nas su, naime, dva mjeseca radova na izgradnji dugoočekivanog podvožnjaka, dijela prometnice kojoj valja rasteretiti ulaz u Osijek i spriječiti zastoje na drugoj najprometnijoj hrvatskoj cesti.

Čepinska je u tom dijelu zatvorena. Očekivano trajanje privremene regulacije prometa i preusmjeravanja prometa na obilazne pravce je do srpnja 2023. Tada očekujemo završetak radova i otvorenje.

Jučer smo ‘naletjeli’ do gradilišta i prenosimo Vam fotografijom fazu radova. Čepinsku se više ne može prepoznati. Radi se ‘100 km/h’, sve je u armaturi, bušilicama, bagerima, nastavcima, iskopima…

Uz izgradnju samoga podvožnjaka, radovi uključuju denivelaciju ceste ispod željezničke pruge Osijek – Zagreb, gradnju dvaju mostova – cestovnog i željezničkog, kao i ceste ispod mostova te gradnju pješačke i biciklističke staze, javne rasvjete i oborinske odvodnje. Projekt izgradnje podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića vrijedan je 54,4 milijuna kuna te 85 posto sufinanciran iz Kohezijskog fonda Europske unije i 15 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Foto: OsijekExpress.com