28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vojni izaslanik našeg veleposlanstva u Rusiji pozvan u tamošnje Ministarstvo obrane!

1 min read
- Prinijeli smo mu pozornosti činjenicu da znamo da oko 200 hrvatskih plaćenika dolazi u Ukrajinu - rekao je Konašenkov, a Interfax još piše kako su se priključili ukrajinskom nacionalističkom bataljunu u jugoistočnom dijelu zemlje.

Vojni izaslanik hrvatskog veleposlanstva u Rusiji pozvan je danas u rusko Ministarstvo obrane, javlja N1, a kako bi bio informiran o dolasku oko ‘200 plaćenika’ iz Hrvatske u Ukrajinu, izjava je glasnogovornika ruskog ministarstva obrane Igora Konašenkova. Taj broj, kojeg spominju Rusi, blizu je računice 20-godišnjeg hrvatskog dragovoljca, a koji se medijima obratio na mađarsko-ukrajinskoj granici, dodajući kako očekuje suborce iz Zagreba, Splita i Osijeka.

– Prinijeli smo mu pozornosti činjenicu da znamo da oko 200 hrvatskih plaćenika dolazi u Ukrajinu – rekao je Konašenkov, a Interfax još piše kako su se priključili ukrajinskom nacionalističkom bataljunu u jugoistočnom dijelu zemlje.

– Veleposlanik je informiran o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljana, koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine ’15. godine i okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika koje će biti poslane u Ukrajinu – kazao je nadalje Konašenkov.

U medijskim izvještajima se dodaje kako nitko od stranih boraca u Ukrajini nema ‘privilegiju’ u slučaju zarobljavanja biti ‘ratnim zarobljenikom’, već će se protiv istog ili istih povesti kazneni progon, a na temelju čega, dodaju Rusi, valja razmisliti tri puta prije priključenja tamošnjoj vojsci.

Foto: Pixabay (ilustracija)