19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nevjerojatno! U Slavoniji! Razbacao puške po kanalu!

1 min read
Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

U subotu, 12. ožujka, građanin iz Gradišta je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu „Mikluševci“ uočio više pušaka te odmah obavijestio policiju. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive – javlja danas policija i nastavlja…

Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova.

Podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže – zaključuju iz policije.

Foto: PU VSŽ