21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Moje dijete ‘Gamer’? Važno za mlade, ali i za roditelje, nastavnike…!

2 min read
Gdje je istina? Treba ju tražiti kroz dijalog i sagledavanje ovog fenomena sa različitih strana.

– Interaktivna radionica Moje dijete Gamer?, održat će se 7. travnja 2022. u 18 sati u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15. Nastavljamo s radionicama u kojima će mladi (od 15 do 30 godina), ali i drugi zainteresirani (roditelji, nastavnici…) moći saznati više o iskustvu GAMING i ESPORT industrije – javlja osječki Info centar za mlade i poziva na radionicu, a koju će voditi Tanja Kaučić i Hrvoje Jugec iz tvrtke Glow Empire.

– Video igre u posljednih tridesetak godina prolaze kompleksan razvojni put i percepciju u društvu, od marginalizirane zanimljivosti i zabave namijenjene uskom krugu informatičkih entuzijasta pa do zabave za široke mase. Interes javnosti prvenstveno je vezan uz naglašavanje mogućih negativnih učinaka, uz dominaciju tema poput ovisnosti, društvenog povlačenja i isključivanja i učenja agresivnog i nasilnost ponašanja. S druge strane, počele su se razvijati i perspektive usmjerene prema razumijevanju pozitivne uloge videoigara;  pomažu rastresenosti i logici bržeg rješavanje problema, doprinose povećavanju vizualne oštrine, omogućuju upoznavanje novih ljudi… Gdje je istina? Treba ju tražiti kroz dijalog i sagledavanje ovog fenomena sa različitih strana.

– Upravo zato nudimo mogućnost roditeljima, nastavnicima i svima zainteresiranima da postavljaju pitanja, dobiju odgovore i informacije i od onih koji se bave ovim područjem – globalno rastućom gaming industrijom. Radionica će se održati uživo, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, s ograničenim brojem sudionika, sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Stoga je potrebno prijaviti se putem online prijavnice (do 5. travnja)  – https://docs.google.com/forms/d/12wizNlNXDqvBuZyWnZz1vycPWKFq_Cbw1-EK4bqC_-I – zaključuju iz Info centra.

Foto: Pixabay (ilustracija)