Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić ugostio investitore: Stvaramo preduvjete za radna mjesta! Uskoro 300 novih!

2 min read
U odnosu na siječanj i veljaču prošle godine, ove je godine u Osijeku 1.300 nezaposlenih manje.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sastao se danas s predstavnicima Olimpias Tekstila, tvrtke koja u Osijeku kreće u novu veliku investiciju, a koja će rezultirati zapošljavanjem još 300 ljudi. Kod gradonačelnika Osijeka danas su bili regionalni direktor tvrtke Giovanni Antonioli i direktor pogona u Osijeku Nicola Marini, predstavnici Olimpias Tekstila, tvrtke jedne od najvećih svjetskih tekstilnih grupacija – talijanskog Benettona.

– Raduje me da danas možemo opet govoriti o lijepim i pozitivnim stvarima o proširenju poslovanja ove tvrtke i otvaranju novog velikog broja radnih mjesta u Osijeku. Nema dvojbe kolika je velika važnost ove investicije i tih radnih mjesta – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić nakon sastanka, dodajući kako i Lesnina u Osijeku ide u investiciju izgradnje novog objekta u vrijednosti od 15 milijuna eura, a što također vodi otvaranju radnih mjesta, konkretnije njih 100.

– Ukinuli smo komunalni doprinos, razgovaramo s mnogim investitorima. Imamo najavu za dolazak određenih novih investitora u zonu Nemetin, gdje smo popunili prvu fazu i koja je jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj. Uskoro ćemo moći predstaviti i proširenje jedne telekomunikacijske tvrtke koja će otvoriti dodatna radna mjesta – nastavio je nizati osječki gradonačelnik Ivan Radić, podsjećajući kako Grad ne može otvarati nova radna mjesta, ali može stvoriti preduvjete za to.

U odnosu na siječanj i veljaču prošle godine, ove je godine u Osijeku 1.300 nezaposlenih manje.

Benetton je, podsjetimo, u Osijek došao još 2000. godine, kada je pokrenuo proizvodnju na prostoru tadašnje Slobodne zone Osijek, a sada taj pogon kani nadograditi i proširiti.

– Ovom investicijom zaposlit ćemo oko 230-300 osoba. Želimo razvijati i kompletirati naše aktivnosti u Osijeku. To namjeravamo napraviti vertikalizacijom i stvaranjem nove dodane vrijednosti. Želimo da tvrtka bude kompetitivna i važna za europsko i svjetsko tržište. Dovest ćemo nove tehnologije i nove investicije te na taj način kompletirati proizvodnju naše osječke tvornice. Ovdje će dolaziti sirovine, a izlaziti gotovi proizvodi, spremni za odlazak u trgovinu – izjavio je Giovanni Antonioli, regionalni direktor Olimpias tekstila.

Direktor osječkoga pogona Nicola Marini rekao je kako trenutačno zapošljavaju oko 320 osoba te da će se nova investicija realizirati unutar postojeće tvornice, što će udvostručiti broj zaposlenih.

Foto: Grad Osijek