4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HZZO se adaptirao: Liječnici račune za Ukrajince više ne moraju slati na CD-u!

1 min read
Za pregled liječnici dobiju 52 kune. Cijena CD-a je oko 5 kuna, poštarine oko 10, kuverte za CD oko 2. Ostalo nećemo ni zbrajati...

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je danas kako je nadograđen sustav za prihvat računa koje za zdravstvene usluge izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj prema HZZO-u šalju liječnici. Kaže se kako je sustav nadograđen bez dodatnih ulaganja, što će reći kako se sada računi dostavljaju i obrađuju na isti način kao i za hrvatske osiguranike.

A u prijevodu to znači da su liječnici najzad rasterećeni prilično jadnog ranijeg rješenja, gdje je od njih bilo zahtjevano da HZZO-u račun dostave na ‘zaprženom’ CD-u, kojeg moraju poslati poštom. To je značilo kako svaki puta kada pregledaju osobu iz Ukrajine, moraju ispisati račun, snimiti ga u digitalnom obliku, ‘pržiti’ na CD, otići u poštu, spakirati ga u kuvertu i adresirati na HZZO.

Za pregled liječnici dobiju 52 kune. Cijena CD-a je oko 5 kuna, poštarine oko 10, kuverte za CD oko 2. Ostalo nećemo ni zbrajati… Razumije se, novija računala ni nemaju DVD jedinicu, uglavnom samo USB.

Foto: Pixabay (ilustracija)